ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Μάναφορτ είπε ψέματα σε ομοσπονδιακούς ερευνητές για τις επαφές του με κυβερνητικούς αξιωματούχουςKEN 4

Ο Πολ Μάναφορτ, για ένα διάστημα επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, είπε ψέματα σε ομοσπονδιακούς ερευνητές αναφορικά για πληρωμή που έλαβε και για τις επαφές του με κυβερνητικούς αξιωματούχους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που κατέθεσε την Παρασκευή ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνά την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία.

Το γραφείο του Μιούλερ υπέβαλε το υπόμνημα σε περιφεριακό δικαστήριο της Ουάσινκγτον, που ζήτησε τον περασμένο μήνα περισσότερες λεπτομέρειες για τις κατηγορίες του ειδικού εισαγγελέα ότι ο Μάναφορτ παραβίασε μια συμφωνία συμβιβασμού, λέγοντας ψέματα.

«Στις συνεντεύξεις του με το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα και το FBI, είπε πολυάριθμα προφανή ψεύδη – που δεν αποτελούσαν περιπτώσεις απλών κενών μνήμης», υπογράμμισε το υπόμνημα της ομάδας Μιούλερ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Μάναφορτ είπε ψέματα για τις επικοινωνίες που είχε με τον ρωσο-ουκρανό πολιτικό σύμβουλο Κονσταντίν Κιλιμνκίκ, για τις απόπειρες του Κιλιμνκίκ παρέμβασης σε καταθέσεις μαρτύρων, για τις περιστάσεις γύρω από πληρωμή 125.000 δολαρίων σε μια εταιρεία που συνεργάζεται με τον Μάναφορτ και τις επαφές του τελευταίου με αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ.

Το υπόμνημα επίσης υπογραμμίζει ότι ο Μάναφορτ, που συνεχίζει να υποστηρίξει ότι ήταν ειλικρινής στην κατάθεσή του στον Μιούλερ, εμφανίστηκε δύο φορές ενώπιον ορκωτού δικαστηρίου.

Ο Μάναφορτ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος τον Αύγουστο για τραπεζική και φορολογική απάτη από αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο. Δέχθηκε τον Σεπτέμβριο να ομολογήσει την ενοχή του για τις κατηγορίες της συνωμοσίας για την απόσπαση χρημάτων δολίως από το αμερικανικό δημόσιο και της παρακώλυσης της δικαιοσύνης και να συνεργαστεί με τον Μιούλερ στην έρευνά του για τη Ρωσία.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 04:34

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!