Το τέταρτο Σαββατοκύριακο βίας στη Γαλλία

stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, 09:30

728X100

Σκηνικό «πολέμου» επικράτησε το Σάββατο στη Γαλλία, στην τέταρτη κατά σειρά ημέρα των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων». Bίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς  ξέσπασαν στο Παρίσι, όπως και σε πολλές περιοχές της επαρχίας. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων αυτών ήταν να τραυματιστούν εκατοντάδες άνθρωποι και χιλιάδες να προσαχθούν.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αργά το βράδυ του Σαββάτου έστειλε μήνυμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, χαιρετίζοντας το «κουράγιο και τον επαγγελματισμό» της γαλλικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας μόνο στο Παρίσι – οπού διαδήλωσαν χιλιάδες άνθρωποι – έγιναν 1.385 συλλήψεις και 974 προσαγωγές, ενώ 126 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν συνολικά 125.000 άτομα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ έκανε λόγο για 118 τραυματίες από την πλευρά των διαδηλωτών και 17 τραυματίες από την πλευρά της αστυνομίας, ενώ μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και αρκετοί δημοσιογράφοι.

Στο κενό φαίνεται πάντως να πέφτει η έκκληση για εθνική ενότητα που απηύθυνε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ στον απόηχο των χθεσινών τάραχων στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις. Τα «κίτρινα γιλέκα» φέρονται αποφασισμένα για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι επίσημες αρχές υπολογίζουν τον συνολικό αριθμό των διαδηλωτών σε 125.000, με 10.000 εξ’ αυτών να συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες στο Παρίσι.

​Σε διάφορες περιοχές του Παρισιού υπάρχουν καμμένα αυτοκίνητα, ενώ αρκετές βιτρίνες καταστημάτων έχουν καταστραφεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πύργος του Άιφελ και το Λούβρο παρέμειναν κλειστά για το κοινό το Σάββατο, όπως επίσης πολλά εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια και 36 σταθμοί του μετρό.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, 09:33

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!