Παρουσιάστηκαν τα πρακτικά του 9ου Συνεδρίου Λαρισαϊκών Σπουδών

stergiou
fotou
Ontopoulos780x90

Τα πρακτικά του 9ου Συνεδρίου Λαρισαϊκών Σπουδών παρουσιάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου. Η  παρουσίαση του τόμου, ο οποίος εκδόθηκε υπό την επίβλεψη του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας, με την οικονομική βοήθεια του Δήμου Λαρισαίων, έγινε από την κ. Βάσω Νούλα αρχαιολόγο και τον κ. Κώστα Πάνο, φιλόλογος, ιστορικός ερευνητής.

Την παρουσίαση προλόγισε ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας κ. Κώστας Σπανός ο οποίος σημείωσε πως η αγάπη των μελών του Ομίλου για τη Θεσσαλική ιστορία είναι η κινητήριος δύναμη όλης της προσπάθειάς τους.

Ο τόμος των πρακτικών του 9ου Συνεδρίου Λαρισαϊκών Σπουδών, το οποίο διοργανώθηκε στις 10-11 Δεκεμβρίου 2016, φωτίζει πτυχές της ιστορίας της Λάρισας, των Φαρσάλων, του Τυρνάβου, της Ελασσόνας, καθώς και άλλων περιοχών του νομού, ενώ όπως σημειώνει στον πρόλογο του τόμου ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, με την έκδοση αυτή “δίνεται στις νέες γενιές ένα ισχυρό έναυσμα φιλιστορίας, ικανό να τους ικανοποιήσει ούτως ώστε να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από την ιστορία του τόπου μας”.

Λ.Π.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100
error: Content is protected !!