Κ. Πατσογιάννη: Το 12ο Συνέδριο της ΝΔ προετοιμάζει «επίθεση» προς το μέλλον

milonas

Από τώρα, από σήμερα, θα πρέπει, σε ότι κάνουμε και λέμε, να αρχίσουμε να θέτουμε και τη διάσταση του μέλλοντος. Και είναι αλήθεια, ότι αυτό είναι πιο επιτακτικό από ποτέ. Γιατί τα χρόνια που έρχονται δεν είναι μπροστά μας. Ακολουθούν αντίστροφη κατεύθυνση. Έρχονται με ταχύτητα κατά πάνω μας. 

Η 4η βιομηχανική επανάσταση των νέων τεχνολογιών και η κλιματική αλλαγή, πολύ γρήγορα, θα διαμορφώσουν νέα δεδομένα που πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά κυρίως να επωφεληθούμε από αυτά.

Η Πολιτεία, οι άνθρωποι του πνεύματος και οι θεσμικοί εκπρόσωποι καλούνται να κινηθούν πρώτοι σε αυτή την κατεύθυνση. Αλλά μάλλον τα αντανακλαστικά είναι αργά. Εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Μια από αυτές τις εξαιρέσεις είναι παραδόξως, ένας πολιτικός φορέας. Η Νέα Δημοκρατία. 

Την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινά τις εργασίες του το 12ο Συνέδριο του κόμματος και παρά τον δεδομένο προεκλογικό του χαρακτήρα, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι θέτει ζητήματα που αφορούν το αύριο, που έχει γίνει ήδη παρόν. 

Αρκεί να ανατρέξει κανείς στο πρόγραμμα του Συνεδρίου στο www.synedrio.nd.gr και θα δει θεματικές που θα αναλυθούν, όπως για παράδειγμα «Νέα επαγγέλματα και ευκαιρίες από τις δουλειές του μέλλοντος», «Δεξιότητες και δια βίου μάθηση για νέες και καλά αμειβόμενες  δουλειές», «Παρουσίαση των προτάσεων της ΝΔ για την Ηλεκτροκίνηση», «Brain drain», «Social Media Workshop», «Cyber bullying». 

Φρέσκα, σύγχρονα θέματα που πρέπει να απασχολούν από τώρα την καθημερινότητα μας, τίθενται ως βασικά στοιχεία προβληματισμού και ως πολιτικές προτεραιότητες για το κόμμα που σύντομα θα κυβερνήσει τη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζει «επίθεση» προς το μέλλον.

Από μόνο του βέβαια αυτό δεν είναι αρκετό. Από μόνο του ένα πολιτικό κόμμα δεν αρκεί να αλλάξει νοοτροπία και τρόπο σκέψης. Βασικό στοιχείο επιτυχίας είναι η συμμετοχή του ίδιου του πολίτη. Αξίζει το τριήμερο που έρχεται να παρακολουθήσουμε όλοι τη συζήτηση που θα γίνει στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ για τα ζητήματα και τις εξελίξεις που αφορούν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας. 

Καλούμαστε να ανακτήσουμε τις χαμένες μας δυνάμεις και αισιόδοξα να ξαναπιστέψουμε ότι αξίζουμε καλύτερα. Ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γιατί ναι. #Ελλάδα_Μπορούμε. 

γράφει η Κατερίνα Πατσογιάννη

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Facebook Comments