Επιχείρηση στο Στρασβούργο για τον δράστη της επίθεσης

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, 17:11

KENT728X100 1

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων, βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα το απόγευμα στη συνοικία Νεντόρφ, όπου τα ίχνη του Σερίφ Σεκάτ, του δράστη της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά, χάθηκαν πριν από δύο ημέρες, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Περιπολικά έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους και έχουν αποκλείσει την περιοχή εμποδίζοντας την κυκλοφορία.


Δείτε live εικόνα από την επιχείρηση

Πάνοπλοι αστυνομικοί κινούνται σε ομάδες, πραγματοποιώντας εφόδους σε σπίτια, κρατώντας αυτόματα όπλα. Περαστικοί και δημοσιογράφοι κλήθηκαν από τις αρχές να απομακρυνθούν.

«Θέλουμε να άρουμε πάσα αμφιβολία, όπως κάνουμε εδώ και 36 ώρες. Δεν είχαμε κάποια πληροφορία και η επιχείρηση αυτή δεν προαναγγέλλει τίποτα, ας αφήσουμε την έρευνα να συνεχιστεί» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ενώπιον της Γερουσίας.

Διεξάγονται έρευνες σε πολλές περιοχές. «Προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να λέει ότι το πρόσωπο που αναζητούμε βρίσκεται σε αυτή την περιοχή» επιβεβαίωσε μια αστυνομική πηγή στο AFP.

Επισημαίνεται ότι η συνοικία Νεντόρφ που βρίσκεται εκτός του ιστορικού κέντρου του Στρασβούργου και στον άξονα που οδηγεί στα γερμανικά σύνορα είναι συγκεντρωμένο ένα μεγάλο ποσοστό της μουσουλμανικής κοινότητας της πόλης. Εκεί βρίσκονται τεμένη, νόμιμα ή παράνομα, και πιστεύεται από τις αστυνομικές Αρχές πως ο τραυματισμένος Σερίφ Σεκάτ ενδεχομένως να διαθέτει εκεί κάποιο ασφαλές καταφύγιο.

Μετά το ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολυθεί το βράδυ της Τρίτης που μας πέρασε, ο δράστης φέρεται να εγκατέλειψε εκεί το ταξί που είχε αρπάξει και να διέφυγε με τα πόδια μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της συμπλοκής ο Σεκάτ τραυματίστηκε στο χέρι. Οι Αρχές έχουν καταλήξει σε δύο βασικά σενάρια. Είτε πως στο σημείο αυτό που εξαφανίστηκε τον περίμενε κάποιος συνεργός του με αυτοκίνητο, είτε ότι διέφυγε με τα πόδια σε μια περιοχή που την γνωρίζει άριστα αφού εκεί έζησε από μικρό παιδί και όπου είναι πολύ πιθανό να διαθέτει φίλους που θα μπορούσαν να τον περιθάλψουν. 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, 17:40

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!