Λαμπερά Χριστούγεννα στην αγορά της Φρανκφούρτης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, 16:28

KENT728X100 1

Μεγάλες πόλεις της Ευρώπης έχουν μπει στο κλίμα των Χριστουγέννων, φώτα, λαμπάκια, στολισμένα δέντρα αλλά και υπαίθριες αγορές συμπληρώνουν το γιορτινό σκηνικό.

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο τα γιορτινά της φορά και η Φρανκφούρτη, με τη χριστουγεννιάτικη αγορά της να προσελκύει πλήθος κόσμου.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση φυσικά, είναι τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στον απόηχο των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται παντού, όπως και μπάρες ασφαλείας προκειμένου να μην είναι δυνατή η μετακίνηση οχημάτων μέσα στην αγορά.Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Φρανκφούρτης

Η Φρανκφούρτη έχει μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1393. Πρόκειται για μια παραδοσιακή χειμωνιάτικη αγορά που περιλαμβάνει διάφορους εορτασμούς, όπως κάλαντα, κωδωνοκρουσίες και- φυσικά- ένα γιγάντιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που βρίσκεται στο γραφικό κέντρο της παλιάς πόλης και είναι στολισμένο με χιλιάδες φωτάκια, κορδέλες και κουδουνάκια.

Η αγορά προσελκύει πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, που κάνουν τις αγορές τους σε περισσότερους από 200 πάγκους. Σε πολλούς από τους πάγκους πωλούνται κλασικά ξύλινα παιχνίδια, κουνιστά αλογάκια, κούκλες και στολίδια. Σε άλλους, έχουν την τιμητική τους οι λαχταριστές χριστουγεννιάτικες σπεσιαλιτέ όπως το ζεστό κρασί με μπαχαρικά, τα ψητά κάστανα, τα λουκάνικα και τα μπισκότα πιπερόριζας, που πλημμυρίζουν τον αέρα με εορταστικές μυρωδιές.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, 16:32

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!