Τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου Λάρισας καταγγέλλει Λαρισαίος εργολάβος για “κατάχρηση εξουσίας και πλημμελή άσκηση καθηκόντων”

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Με μία σκληρή δημόσια δήλωσή του, ο Λαρισαίος μηχανολόγος και εργολάβος του δημοσίου κ. Δημήτριος Καφφές, καταγγέλλει “δημόσια και επώνυμα τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νομού Λάρισας για κατάχρηση εξουσίας και πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του”.

Όπως εξηγεί ο κ. Καφφές, “Η εν λόγω Υπηρεσία, καλυπτόμενη από την αδυναμία αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων να του ασκήσουν κριτική για ευνόητους λόγους, λειτουργεί με δικούς της Νόμους, έξω από την ισχύουσα Νομοθεσία. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο κάθε έτους δεν ελέγχει εντάλματα πληρωμών, τον Δεκέμβριο δεν δέχεται εντάλματα μετά τις 10/12 ενώ αντίστοιχη καθυστέρηση παρατηρείται και το Πάσχα.

Η εν λόγω καταχρηστική λειτουργία (άρνηση πρωτοκόλλησης των  κατατεθειμένων ενταλμάτων από τους Δήμους) έχει άμεση επίπτωση στους εργολήπτες και προμηθευτές του Δημοσίου γιατί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου (είναι αυξημένες λόγω κλεισίματος της χρονιάς). Σημειωτέον ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία ανοίγματος του νέου έτους (ψήφιση Προϋπολογισμών, τεχνικών Προγραμμάτων, διάθεση πιστώσεων κλπ) οι νέες πληρωμές αρχίζουν το νωρίτερο τέλος Φεβρουαρίου.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΔΥΜΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ  ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Υ.Γ:  Οι πολιτικοί (διαχρονικά) ας πάψουν να υποκρίνονται και να συντηρούν έναν θεσμό που δεν αντέχει στην κοινή λογική  (έλεγχος των συμβάσεων των ΟΤΑ  όχι προσυμβατικά αλλά επί των ενταλμάτων πληρωμών, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ή ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ  η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ).

Την Νομοθεσία αυτή  ψήφισαν οι «φωστήρες τις Πολιτικής»  χάριν της δήθεν διαφάνειας αλλά χωρίς επιπτώσεις για τους ίδιους δεδομένου ότι τις συνέπειες της όποιας καθυστέρησης  ή άρνησης πληρωμής την υφίσταται ο εργολήπτης ή  ο προμηθευτής.

Την κρίση δεν θα την ξεπεράσουμε ποτέ όταν το Δημόσιο δεν μπορεί να κάνει χρήση των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας στις περισσότερες Υπηρεσίες και αρνείται ακόμα να επικοινωνήσει με email ή να εισπράξει με κάρτα και e-banking.”

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!