ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκινά η κατεδάφιση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 06:04

KEN

Η κατάρρευση τμήματος της οδογέφυρας Μοράντι στη Γένοβα στοίχισε τη ζωή 43 ανθρώπων. Τέσσερις μήνες μετά την τραγωδία, ξεκινούν τα έργα κατεδάφισης του τμήματος της γέφυρας που στέκεται ακόμη.

Το έργο της κατεδάφισης έχουν αναλάβει πέντε εταιρείες, ενώ το κόστος αναμένεται να αγγίξει τα 19 εκατομμύρια ευρώ. Η οικοδόμηση της νέας γέφυρας θα αρχίσει στο τέλος Μαρτίου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019.

«Θέλουμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα, διότι είναι σημαντικό όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για ολόκληρη περιοχή, για αυτό το τμήμα της βόρειας Ιταλίας. Τόλμω να πω πως έχει μεγάλη σημασία για την Ελβετία και τη Γαλλία» υποστηρίζει ο δήμαρχος της πόλης. Μάρκο Μπούτσι.

Όσο για την δικαστική έρευνα, ο ιταλικός Tύπος υποστηρίζει ότι κανείς από όσους έχουν λάβει κλήση σε απολογία, δεν έχει δείξει διάθεση συνεργασίας με τις αρχές.

Η κυβέρνηση Κόντε θεωρεί ότι η Γένοβα «θα πρέπει να γίνει σύμβολο της αναγέννησης όλης της Ιταλίας». Σύμφωνα με τον υπουργό υποδομών, η νέα γέφυρα πρέπει να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2019. Ο Ντανίλο Τονινέλλι δήλωσε ακομη ότι θα δοθεί αποζημίωση στις οικογένειες που ζουν κοντά στη γέφυρα, διότι θα ταλαιπωρηθούν τους επόμενους μήνες.

Πολλοί σχολιαστές, βέβαια, εκφράζουν αμφιβολίες για το αν η όλη προσπάθεια θα μπορέσει να ολοκληρωθεί τόσο σύντομα, δεδομένου ότι και η έγκριση των πρώτων μέτρων για την στήριξη των πληγέντων και την διαδικασία ανοικοδόμησης στην ιταλική βουλή και γερουσία έγινε «μετ’ εμποδίων».

Μετά από πολλές καθυστερήσεις πρόκειται, επομένως, για στοίχημα καίριας σημασίας για την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Πηγή: euronews


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 06:08

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!