ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε εορταστικό κλίμα ο βρεφονηπιακός σταθμός της 1ης Στρατιάς

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σταθμός στις εκδηλώσεις ο μήνας Δεκέμβριος για τα νήπια του Βρεφονηπιακού Σταθμού της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ που ακολουθούν το εορταστικό και φιλανθρωπικό πνεύμα τόσο των οικογενειών τους, όσο και της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο και τις σχέσεις αγάπης, προσφοράς και επικοινωνίας.

Συμμετοχή στην εκδήλωση φωταγώγησης του Στρατοπέδου «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα», όπου προσωπικό, οικογένειες, συγγενείς και φίλοι, μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, παρακολούθησαν τη λαμπρή φωταγώγηση του χώρου και του περίοπτου κτηρίου του Στρατηγείου. Τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα, ψυχαγωγήθηκαν με πλούσιο πρόγραμμα από παιδο-ψυχαγωγούς και δημιούργησαν σε καλλιτεχνικό εργαστήρι.

Συγκίνηση και διδάγματα προκάλεσε η παραστατική αφήγηση του νέου παιδικού βιβλίου της συγγραφέως και Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κας Ελένης Αναστασοπούλου, «Ένα δώρο για τον παππού». Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από την σύγχρονη ιστορία του και εκφράστηκαν με ζωγραφική, χορό και μουσική.

Οικολογικό μήνυμα προσπάθησαν να περάσουν στους θεατές της χριστουγεννιάτικης γιορτής τους, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ. Χιονονυφάδες, χιονάνθρωποι, ξωτικά, νάνοι, νεράιδες, ελαφάκια, ελατάκια, ακόμα και τα καλικαντζαράκια που ροκανίζουν το «δέντρο της γης» όλο το χρόνο, έσωσαν το δάσος από τους ξυλοκόπους και πέρασαν όμορφα Χριστούγεννα. Φυσικά κι ο Άγιος Βασίλης πέρασε και γιόρτασε μαζί τους …

Σαν καλοί οικοδεσπότες υποδέχτηκαν στον Σταθμό τους, για πρώτη φορά Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κύριο Πάνο Καμμένο που συνοδευόταν από τον κύριο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Στρατηγό Διοικητή/1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Aντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, για ανταλλαγή ευχών και δώρων.

Οι χειροτεχνίες των νηπίων εκτέθηκαν στο μεγάλο «Bazaar Γεύσεων» που διοργανώνεται ως φιλανθρωπικός θεσμός από την 1η ΣΤΡΑΤΙΑ/EU-OHQ, σε συνεργασία με την Μητρόπολη «Λαρίσης και Τυρνάβου» και συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών. Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός συνέβαλε με τη διάθεση χειροτεχνιών, εδεσμάτων, την οργάνωση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και την επαφή με φορείς, με τη συνεργασία της χειροτέχνη κας Τσιτσιβά Αν., της μουσικού κας Παγάνα Ανδ., της υπεύθυνης κέντρου διά βίου μάθησης – αγγλικής και ρομποτικής, κας  Καρατόλιου-Κοτούμπα Α. και εθελοντών του Συλλόγου  Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Φυσικά τα παιδιά θα ψάλλουν και τα κάλαντα και θα ευχηθούν σε όλους «Καλά κι Ευτυχισμένα Χριστούγεννα».

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!