Καλτσογιάννης: Απόδειξη ανθρωπιάς το κύμα αλληλεγγύης που διαπερνά την τοπική κοινωνία 

milonas

Με άρθρο του στο TheNewspaper.gr ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γιώργος Καλτσογιάννης αναφέρει:

Από τα σχολεία και τις Ενορίες μέχρι και τους συλλόγους, τους φορείς, την ίδια την κοινωνία, ένα κύμα αλληλεγγύης και προσφοράς μας διαπερνά όλους μέσα από συλλογή τροφίμων, ρούχων, ειδών υγιεινής και οτιδήποτε άλλου μπορεί να φανεί χρήσιμο και ουσιαστικό για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων και τα συναισθήματα που δημιουργούν, ώστε ο κόσμος να προσφέρει από το υστέρημά του για τον ανήμπορο και τον φτωχό συνάνθρωπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και το υπόλοιπο διάστημα δεν λείπουν αυτές οι δράσεις. 

Εξάλλου οι πληγές στο κοινωνικό σώμα που προκάλεσε η κρίση, είναι βαθιές και απαιτούνται πολλές παρεμβάσεις για να επουλωθούν.

Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μέσα σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που ζούμε. Προέκυψαν δράσεις και πρωτοβουλίες που αναπτέρωσαν το ηθικό και ενίσχυσαν τις αξίες της ανθρωπιάς. 

Όλο το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται, έχει πρωταγωνιστές τους ίδιους τους πολίτες, από τους μεγάλους δωρητές και ευεργέτες, επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, επαγγελματίες  μέχρι τους απλούς πολίτες που προσφέρουν οικονομική βοήθεια, τρόφιμα και άλλα είδη για να μπορούν τα Σπίτια Γαλήνης να προσφέρουν 2000 μερίδες καθημερινά σε άπορους,  τα σχολεία, οι φορείς και τα ιδρύματα να διοργανώνουν με επιτυχία τα διάφορα μπαζάρ, οι εκκλήσεις συλλόγων, όπως ο μαραθώνιος αγάπης για την αγορά του λεωφορείου για το ΕΕΕΕΚ Βόλου, να πιάνουν γρήγορα τόπο και να εκδηλώνεται συγκινητική ανταπόκριση. 

Συγχρόνως και η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μέσα από τα κοινωνικά παντοπωλεία αλλά και τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας ανακουφίζει τους έχοντες ανάγκη. 

Το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελείται, δεν θα πρέπει να σταματήσει και να υποχωρήσει. Γιατί σε μια κοινωνία όντας βαθιά τραυματισμένη από τα μνημόνια και με την οικονομία να βρίσκεται σε στασιμότητα εξαιτίας της αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής, χωρίς να παράγει δουλειές, πολύς κόσμος είναι σε αδιέξοδο, πολλοί συμπολίτες θέλουν, αλλά δεν μπορούν να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής τους.

Και αυτούς τους ανθρώπους έχουμε χρέος να τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με συνεργασία, επιμονή και διάθεση προσφοράς, δουλεύοντας παράλληλα για την ανόρθωση της οικονομίας που θα φέρει και κοινωνική ευημερία.

Οι αξίες της ανθρωπιάς μέσα από την αρχαιοελληνική μας παιδεία και την ορθόδοξη πίστη είναι αυτές που μας κράτησαν ζωντανούς, και θα μας οδηγήσουν στην επόμενη μέρα. 

Facebook Comments