ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Γερουσιαστής Κρις Κουνς επέκρινε την απόφαση του Τραμπ για την αποχώρηση των δυνάμεων από την Συρία

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018, 11:30

KEN
Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Κρις Κουνς χαρακτήρισε την απόφαση του προέδρου Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Συρία, «ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δώρο» για τους ηγέτες της Ρωσίας και του Ιράν ανοίγοντας δρόμο σε αυτές τις ξένες δυνάμεις να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στην περιοχή, σύμφωνα με το «Politico».

«Νομίζω ότι με την ξαφνική αποχώρηση από την Συρία, ο πρόεδρος Τραμπ δίνει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δώρο στον Πούτιν της Ρωσίας και στον Αγιατολολάχ Χαμενεΐ του Ιράν,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Ντελάγουερ στην Μάργαρετ Μπρέναν και στην εκπομπή «Face the Nation» του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

«Είναι μία ξεκάθαρη ένδειξη για εμένα, όταν υπάρχει μία απόφαση εξωτερικής πολιτικής που χειροκροτείται από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Ραντ Πολ ότι πρόκειται για κακή ιδέα,» δήλωσε ο Κουνς.

Η απόφαση του Τραμπ για αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία προκάλεσε συναγερμό στην αμυντική κοινότητα των ΗΠΑ, αλλά και μεταξύ των μελών του Κογκρέσου, τόσο από τους Δημοκρατικούς, όσο κι από τους Ρεπουμπλικάνους, με συνέπεια την παραίτηση του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις, αλλά και του Μπρετ ΜακΓκέρκ, που ήταν ο προεδρικός απεσταλμένος στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Σε μία δικομματική βάση, τα μέλη της Γερουσίας παροτρύνουν τον πρόεδρο Τραμπ να επανεξετάσει την απόφασή του, σκεπτόμενος την πιθανότητα τόσο οι στρατηγοί του, όσο και υψηλόβαθμα αμυντικά στελέχη να έχουν δίκιο,” καθώς υποστηρίζουν ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από το θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων της Συρίας θα έχει συνέπειες για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή,» είπε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής.

«Δεν πρέπει να πετάξουμε την μπάλα στην εξέδρα. Η επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους, με την συγκρότηση από τις ΗΠΑ μίας διεθνούς συμμαχίας με την συμμετοχή πολλών χωρών βρίσκεται σε τροχιά νίκης προς την ολοκληρωτική καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία,» πρόσθεσε ο Κουνς.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Ραντ Πολ, αφού προειδοποίησε για τους κινδύνους «ενός εκρηκτικού και επεκτατικού πολέμου”, δήλωσε ότι είναι “πολύ υπερήφανος για τον πρόεδρο Τραμπ» κι αναφορικά με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Συρία.

«Ο αμερικανικός λαός έχει κουραστεί από τον πόλεμο,» δήλωσε ο Πολ στην εκπομπή του CNN State of the Union.

Ο Πολ επικαλέστηκε την ανάγκη δαπανών σε αμερικανικό έδαφος για «δρόμους, γέφυρες, σχολεία», για τα οποία πρέπει πλέον να ξοδεύονται τα χρήματα που δαπανώνται στις πολεμικές επιχειρήσεις της Συρίας.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!