ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μέρκελ για τη Συρία


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018, 02:37

Η απόφαση των ΗΠΑ να απομακρύνει τα στρατεύματα από τη Συρία βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Το θέμα της συριακή σύρραξης συζητήθηκε διεξοδικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της τετραμερούς (Ρωσία -Τουρκία – Γερμανία – Γαλλία) συνόδου που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 27 Οκτωβρίου φέτος να τίθεται στο επίκεντρο… Τα σχέδια των ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία συζητήθηκαν ακόμη», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Οι δυο τους αντήλλαξαν, επίσης, απόψεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το περιστατικό στο Στενό του Κερτς, όπως έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Νοεμβρίου τρία ουκρανικά πλοία πέρασαν παράνομα τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας, καθώς κινούνταν προς το στενό του Κερτς, στην είσοδο της Θάλασσας Αζόφ. Η Ρωσία κατέσχεσε τα ουκρανικά πλοία και έθεσε υπό κράτηση 24 μέλη του πληρώματος, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα κάλεσμα να σταματήσουν. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, αναφερόμενος στο περιστατικό, έχει δηλώσει ότι πρόκειται για πρόκληση που χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για την επιβολή του στρατιωτικού νόμου εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών της Ουκρανίας.

Πηγή: Sputnik


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018, 02:39

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!