Άνοδος 29% στις διεθνείς αφίξεις τον Νοέμβριο στα κυριότερα αεροδρόμια

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019, 16:33

KENT728X100 1

Αύξηση των αεροπορικών αφίξεων και μείωση των οδικών καταγράφηκε το Νοέμβριο (έναντι του Νοεμβρίου 2017) σύμφωνα με το τελευταίο στατιστικό δελτίο του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ. Συγκεκριμένα, στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων 29% (+12,7% από την αρχή του έτους).

Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα (27,5%) όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (32,8%), ενώ από την αρχή του έτους οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι +19,3% και +10,5%.

Οι διεθνείς οδικές αφίξεις, μειώθηκαν κατά -7,2%. Από την αρχή του έτους παρατηρείται μείωση -2,4%.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο, τον Νοέμβριο η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η γερμανική ακολουθούμενη από τη βρετανική και την ιταλική. Στη τέταρτη θέση βρίσκεται η αμερικάνικη και στην πέμπτη η γαλλική αγορά.

Οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων, παρά τις ανοδικές τάσεις, και σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, κινούνται στους περισσότερους προορισμούς σε ανταγωνιστικά επίπεδα, συγκρινόμενες με τις τιμές των ξενοδοχειακών μονάδων αντίστοιχων προορισμών του εξωτερικού.

Εξαίρεση αποτελούν η Μύκονος και η Σαντορίνη που έχουν πλέον καθιερωθεί διεθνώς ως προορισμοί υψηλής δαπάνης και αντλούν την πελατεία τους από τις υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις διεθνώς.

Οι κυριότεροι προορισμοί ήταν η Αθήνα, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Θεσσαλονίκη. Για την ελληνική αγορά, δημοφιλείς προορισμοί είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη το Ναύπλιο, τα Ιωάννινα και το Λουτράκι.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019, 16:33

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!