Σύσκεψη φορέων στην Περιφέρεια για την κακοκαιρία – «Η Θεσσαλία είναι έτοιμη για τον επερχόμενο χιονιά» λέει ο Αγοραστός

milonas 728x120

Την ετοιμότητα της Θεσσαλίας διαμήνυσε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός στη συνέλευση δημάρχων που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε αυτή βρέθηκαν όλοι οι Δήμαρχοι των δήμων Θεσσαλίας, καθώς και εκπρόσωποι από Αστυνομία, Πυροσβεστική, Στρατό ξηράς και Αεροπορία.

Ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής μιλώντας στο onlarissa.gr: «Επικαιροποιήσαμε το στρατηγικό σχέδιο που έχουμε για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καταστάσεων. Επειδή οι προβλέψεις της ΕΜΥ αλλά και από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι για ακραία καιρικά φαινόμενα το βράδυ της Τετάρτης, μαζευτήκαμε όλοι οι δήμοι, ο Στρατός, η Αεροπορία, η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία, η Αστυνομία ώστε να συντονίσουμε τις διαδικασίες».

Συμπλήρωσε ακόμη πως έχουν κατανεμηθεί οι ευθύνες ώστε υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεννόηση μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων, για να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εκχιονιστικά μηχανήματα που βρίσκονται στην διάθεση της Περιφέρειας.

Τέλος έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να μην οδηγούν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες σε περιοχές με έντονη χιονόπτωση, αλλά και να προβούν, αν υπάρχει η δυνατότητα, σε έλεγχο της κατάστασης των ελαστικών τους για να αποφύγουμε όπως δήλωσε τα χειρότερα.

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Μαρίνος Τζώτζης

 

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!