Εντοπίστηκαν δύο αγνοούμενοι κτηνοτρόφοι στη Φθιώτιδα

MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019, 02:03

KEN
Η εξαφάνιση του 75χρονου δηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τους δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι τον αναζητούσαν από νωρίς το απόγευμα, αλλά δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κτηνοτρόφος είχε πάει από το πρωί στο ποιμνιοστάσιό του, που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Ρεγγίνι και Καλλίδρομο.

Όταν δεν επέστρεψε την ώρα που συνήθιζε, οι συγγενείς του ανησύχησαν και άρχισαν να τον αναζητούν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όλοι γνώριζαν ότι με τον υδράργυρο κάτω από το μηδέν τη νύχτα τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τον άτυχο βοσκό.

Το Α.Τ. Καμένων Βούρλων και το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής του Αγίου Κωνσταντίνου κινητοποιήθηκαν άμεσα και μαζί με τους δικούς του ανθρώπους άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή.

Τελικά κατάφεραν, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, να εντοπίσουν τον 75χρονο γύρω στις 23:00 το βράδυ, μέσα σε μια ρεματιά, σε απόκρημνη περιοχή σε ένα σημείο όπου ο άτυχος άνδρας είχε εγκλωβιστεί από τις 15:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι ζωντανός, αλλά σε κακή κατάσταση, αφού ήταν εκτεθειμένος σε τσουχτερό κρύο για πολλές ώρες ακίνητος. Από την υποθερμία δεν μπορούσε να κουνήσει ούτε τα πόδια του.


Οι πυροσβέστες αυτή την ώρα τον ανεβάζουν από τη ρεματιά και έχουν καλέσει ασθενοφόρο για να τον παραλάβει. Αν είχαν καθυστερήσει λίγες ώρες ακόμα είναι βέβαιο ότι δεν θα τον έβρισκαν ζωντανό.

Περιπέτεια 43χρονου βοσκού και στη δυτική Φθιώτιδα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 43χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος ξεκίνησε το πρωί από τη Σπερχειάδα να πάει στα Μάρμαρα για να φροντίσει τα ζώα του.

Το χιόνι στην ορεινή περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας έφτανε το ένα μέτρο και κάπου στη διαδρομή το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε.

Ο 43χρονος συνέχισε με τα πόδια αλλά οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν και εγκλωβίστηκε στο χιόνι.

Ευτυχώς είχε το κινητό και ενημέρωσε αστυνομία και πυροσβεστική, που έσπευσαν για βοήθεια.

Τελικά τον εντόπισαν και τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Πηγή: lamiareport.gr

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!