Παραπομπή 14 ατόμων στην τουρκική δικαιοσύνη για τρεις πνιγμούς προσφύγων

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019, 10:33

Κατηγορίες εναντίον 14 υπόπτων για ανθρωποκτονίες απήγγειλε Τούρκος εισαγγελέας, μετά τον θάνατο τριών προσφύγων στην προσπάθειά τους τον περασμένο Σεπτέμβριο να διασχίσουν το Αιγαίο, στα ανοικτά του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός).

Στις 17 Σεπτεμβρίου η τουρκική ακτοφυλακή είχε διασώσει 15 πρόσφυγες από την θάλασσα και είχε ανακαλύψει τα πτώματα άλλων τριών, όταν η βάρκα που επέβαιναν είχε ανατραπεί στα ανοικτά του Μπόντρουμ ενώ κατευθύνονταν προς την Κώ.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον του ιδιοκτήτη της βάρκας, το χειριστή της, αλλά και του αρμόδιου για την συντήρησή της και του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που διέμεναν οι πρόσφυγες πριν αναχωρήσουν, μαζί συνολικά 14 άτομα που θεωρήθηκαν πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο αποτελούσαν «συμμορία διακίνησης».

Ο εισαγγελέας κατηγόρησε τους 14 για «εκούσιο φόνο με ενδεχόμενο δόλο» παραπέμποντας τους να καταδικασθούν σε ισόβια τρεις φορές, για τους τρεις θανάτους.

Στο κατηγορητήριο επισημαίνεται ότι η βάρκα -για έξι άτομα- ήταν κακοσυντηρημένη, έβαζε νερά αλλά παρόλα αυτά την φόρτωσαν με 18 πρόσφυγες.


Πληροφορίες από hurriyetdailynews.com/

Σύνταξη Κώστας Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019, 10:37

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!