ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έκρηξη σε γραφείο της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία στην Σαξονία


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019, 13:11

Τρεις ύποπτοι για την έκρηξη που σημειώθηκε σε γραφείο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία συνελήφθησαν από την αστυνομία στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το γραφείο της AfD στην πόλη Ντέμπελν αργά χθες Πέμπτη το βράδυ δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Λόγω του περιστατικού προκλήθηκε φωτιά στο γραφείο και ζημιές σε οχήματα και κοντινά κτίρια, ανακοίνωσε το γραφείο εγκληματολογικών ερευνών LKA της Σαξονίας.

Το LKA πρόσθεσε ότι η αντιτρομοκρατική του μονάδα διαπίστωσε ότι η έκρηξη αυτή αποτελεί μια κλιμάκωση στις επιθέσεις με πολιτικά κίνητρα που έχουν στόχο γραφεία της AfD στην Σαξονία, οι οποίες συνήθως περιορίζονται σε βανδαλισμούς.

«Η επίθεση κατά γραφείου της AfD στην Ντέμπελν αποτελεί εξαίρεση δεδομένου ότι η έκρηξη αυτή είχε στόχο να προκαλέσει βλάβη σε ανθρώπους», διευκρίνισε το LKA.

Οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 29, 32 και 50 ετών. Η αντιτρομοκρατική μονάδα του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας LKA συνεχίζει την έρευνά της για το περιστατικό.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019, 13:11

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!