«Σίφουνες» τα αδέρφια Τσαρσιταλίδη από το Βόλο και στη διεθνή σκακιστική συνάντηση Θεσσαλονίκης – Σκοπίων

300x250

Τρομερή περίοδο φόρμας διανύουν τα αδέρφια Τσαρσιταλίδη από το Βελεστίνο Βόλου, ο Κων/νος και ο Χρήστος, αφού, μετά την κατάκτηση του Πανελλήνιου ομαδικού νεανικού πρωταθλήματος σκακιού με την ομάδα της Ε.Σ. Θεσ/νίκης, σε ένα ακόμα τουρνουά ισοπέδωσαν τους, θεωρητικά, δυνατότερους αντιπάλους τους.

Αήττητοι σε 4 αγώνες, παρόλο που αντιμετώπισαν κάποιους από τους ισχυρότερους νεαρούς σκακιστές των Σκοπίων, με 3,5 βαθμούς ο Κων/νος και με 3 βαθμούς ο Χρήστος, συνεισέφεραν τα μέγιστα στην προσπάθεια της ομάδας της Θεσ/νίκης στο Α’ Γκρουπ στη διεθνή φιλική σκακιστική συνάντηση Θεσ/νίκης – Σκοπίων, η οποία τελικά ηττήθηκε με σκορ 5-3 από τα Σκόπια.

Σε ατομικό επίπεδο ο 14χρονος Κων/νος κατέλαβε την πρώτη θέση, κατακτώντας το αντίστοιχο κύπελλο, και ο 10χρονος Χρήστος, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι το «next big thing» του ελληνικού σκακιού, τη δεύτερη θέση, και το ασημένιο μετάλλιο, από όλους τους συμμετέχοντες των δύο ομάδων στο Α’ Γκρουπ.

Στο Β’ Γκρουπ η ομάδα της Θεσ/νίκης επικράτησε αυτής των Σκοπίων με σκορ 12-4.

Οι αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν επίλεκτοι νεαροί σκακιστές από συλλόγους της Θεσ/νίκης και των Σκοπίων, πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Φιλίππειο από 28 έως 30 Δεκεμβρίου και τους διοργάνωσε ο Σ.Σ. Πεύκων Θεσ/νίκης.

Αποτελέσματα και στατιστικά των αγώνων μπορείτε να τα δείτε στο chess-results, για το γκρουπ Α’ και το γκρουπ Β’.

 

Facebook Comments