Για ποιον λόγο η επιβίβαση στο αεροπλάνο γίνεται πάντα από τα αριστερά;

milonas 728x120

Το ταξίδι με αεροπλάνο πάντα έχει μερικά αναπάντητα ερωτήματα. Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες που ίσως να μην έχεις προσέξει. Ωστόσο όταν το κάνεις, οι απορίες είναι εύλογες.

Μια από αυτές είναι για την επιβίβαση. Γιατί γίνεται πάντα, πάντα όμως, από τα αριστερά; Η επιλογή μιας πλευράς γίνεται καταρχάς γιατί το προσωπικό μπορεί να χρησιμοποιεί την άλλη πλευρά για ανεφοδιασμό, για να φορτώνει κάποιες αποσκευές κλπ.

Επιπλέον, οι πιλότοι συνήθως κάθονται στα αριστερά. Οπότε γίνεται πιο εύκολο γι’ αυτούς να μπορούν να εκτιμούν την απόσταση του αεροσκάφους από τα terminal του αεροδρομίου και να μπορούν να σταματούν το αεροσκάφος στο σωστό σημείο για να κάθεται καλά η φυσούνα.

Υπάρχει όμως και μια ακόμα εξήγηση. Κι αυτή έχει τις ρίζες της στην ναυτική παράδοση. Παλιότερα οι άνθρωποι έπρεπε να επιβιβαστούν στα πλοία μόνο από την αριστερή πλευρά και έτσι, οι κατασκευαστές αεροπλάνων ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο.

Η μόνη φορά που δεν πρόκειται να επιβιβαστείτε ή να αποβιβαστείτε από ένα αεροπλάνο από την αριστερή πλευρά είναι σε περίπτωση που ταξιδεύετε με μικρό διθέσιο αεροσκάφος.

error: Content is protected !!