Σίγουρα φταίει ο κακός σας ο καιρός…

milonas 728x120

Το βουνό των Κενταύρων, αυτό το στολίδι της Μαγνησίας, από «χρυσοπηγή» της τοπικής οικονομίας, έχει μετατραπεί σε ουραγό της.
Κάθε χειμώνα, οι ξενοδόχοι καλούν τους τουρίστες –κι ως ένα σημείο καλά κάνουν- να επισκεφθούν το Πήλιο, το οποίο και οι ίδιοι τοποθετούν στις πρώτες θέσεις χειμερινών προορισμών πανελληνίως.
Εδώ και 20 χρόνια, καμαρώνουμε –και καλά κάνουμε- για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, που όμως μπορεί να λειτουργήσει μόνο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους. Το ύψος του χιονιού τόσο όσο, η δύναμη του ανέμου τόσο όση, και φυσικά λίγες είναι εκείνες οι φορές που το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου περίμενε τους επισκέπτες με όλες τις πίστες του και τα λιφτ σε πλήρη λειτουργία.
Εργασίες αναβάθμισης την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον μηδαμινές, οι ξενοδόχοι αρκούνται στο…κάλεσμα και οι αρμόδιοι απλά…σφυρίζουν.
Τις τελευταίες ημέρες, η Περιφερειακή Ενότητα με ανακοινώσεις της ενημερώνει άπαντες ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο θα λειτουργήσει σήμερα Σάββατο 5 Ιανουαρίου κανονικά, δίνοντας μάλιστα και τηλέφωνα επικοινωνίας στη δημοσιότητα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Με μία όμως μικρή διαφορά. Τα συγκεκριμένα τηλέφωνα επικοινωνίας ενώ καλούν, δεν απαντά κανείς ούτε καν στις υποτιθέμενες ώρες λειτουργίας του!
Την ίδια ώρα ο πρώην υπεύθυνος του Χιονοδρομικού Σπύρος Θεοδώρου –που φέτος «ξηλώθηκε» από την θέση του μετά από 25 χρόνια- καταγγέλλει από ραδιοφώνου την ανυπαρξία των υπευθύνων της Περιφέρειας, λέγοντας ότι οι υπάλληλοι, Παρασκευή πρωί προσπάθησαν να ανέβουν και γύρισαν πίσω άπρακτοι, καθώς οδικώς μπορούσες να φθάσεις μόνο μέχρι το πρώτο parking…
Σήμερα το πρωί μάλιστα σε ραδιοφωνική εκπομπή στοιχηματίζει ότι, ενώ αν και ο καιρός είναι ιδεατός για τη λειτουργία του Κέντρου, ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο το Χιονοδρομικό θα ανοίξει. Η ώρα είναι 12 το μεσημέρι και κανείς δεν απαντά στο τηλέφωνο του Χιονοδρομικού που υποτίθεται ότι λειτουργεί –σύμφωνα πάντα με ανακοίνωση του- από τις 10 το πρωί.
Την ίδια ώρα, οι ξενοδόχοι του Πηλίου γκρινιάζουν, κάνοντας λόγο για ακυρώσεις κρατήσεων που αγγίζουν ακόμη και το 50% στο Ανατολικό Πήλιο, λόγω κακών καιρικών συνθηκών και λόγω και των «κακών», για άλλη μία φορά, δημοσιογράφων που «παραφούσκωσαν» τις προβλέψεις των μετεωρολόγων κινδυνολογώντας και άρα αποτρέποντας και τους επισκέπτες να έρθουν στο Πήλιο.
Απαντώντας σχετικά σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για το αν γνωρίζει ο ίδιος τίποτα για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού απαντά ευθαρσώς (;) ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό, παρά μόνο την ανακοίνωση της «Κενταύρων Όρος».
Οι ξενοδόχοι καλούν τους επισκέπτες, γκρινιάζουν όταν ακυρώνουν κρατήσεις, αλλά δεν είναι σε θέση να απαντήσουν ούτε αν λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο, η βιτρίνα δηλαδή του χειμερινού τουρισμού για τον οποίο κόπτονται!
Η ώρα είναι 12.30 το μεσημέρι και αναλαμβάνει δράση μέσω…FB ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης ενημερώνοντας με σχετικό video ότι το αποχιονιστικό οδεύει προς το 3ο parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου και όλα βαίνουν… καλώς;
Μία ώρα αργότερα η «Κενταύρων Όρος» ενημερώνει με νέα ανακοίνωση ότι λόγω… χιονοθύελλας και άσχημων καιρικών συνθηκών (το αποχιονιστικό της Περιφέρειας πάντως «σφαίρα» πήγαινε στις 12.30 το μεσημέρι προς 3ο parking) το Χιονοδρομικό Κέντρο δεν θα λειτουργήσει το Σάββατο 5 (που κανονικά λειτουργούσε από τις 10 το πρωί) και θα λειτουργήσει –εκτός απροόπτου- αύριο Κυριακή 6 Ιανουαρίου.
Ερώτημα: Στην κυρά-Μαρίκα της γειτονιάς απευθύνονται και δουλεύουν τον κόσμο ή όντως απευθυνόνται στους επισκέπτες ανά την Ελλάδα, τους οποίους και καλούν με έγκαιρη –και κυρίως έγκυρη- ενημέρωση να έρθουν στο Πήλιο; Πάντως, αν αύριο, αν λέμε, λειτουργήσει το Χιονοδρομικό, ας βρεθεί και κάποιος να απαντά στα τηλέφωνα που δίνονται από τους αρμόδιους…Που ξέρεις; Μπορεί και να χτυπήσουν…

error: Content is protected !!