Ανάπλαση της περιοχής πέριξ του σταθμού μετρό Αγίου Δημητρίου

300x250 1


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019, 12:49

Την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στον σταθμό του μετρό Αγ. Δημητρίου χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με 4.275.000 ευρώ και στόχο έχει την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου, μετά την προγραμματική σύμβαση που συνυπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση που περιλαμβάνει την εφαρμογή του κατάλληλου διαγράμματος κινήσεως πεζών και των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων των οχημάτων για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των πολιτών. Επίσης, με την ανάπλαση όλων των περικλειόμενων – στην περιοχή παρέμβασης – δρόμων με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών προβλέπεται και η απρόσκοπτη πρόσβαση των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα.

Το έργο αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση του μικροκλίματος, καθώς προβλέπει την αναβάθμιση δύο ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και τη διαμόρφωση του ενός σε αστική πλατεία αναψυχής για τροχοδρόμηση (skate park) και του δεύτερου (στη συμβολή με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης – πλατεία Εισόδου) σε ενός πράσινου τοπόσημου. Περιλαμβάνει ακόμη τη δημιουργία μικρών πάρκων – καθιστικών σε δύο περιοχές που γειτνιάζουν με εκπαιδευτικές δομές.

Τέλος, προβλέπονται και εργασίες για την ενίσχυση της φύτευσης, την αντικατάσταση ασφάλτου με κυβόλιθους, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και ιστών, υδραυλικές εργασίες κατασκευής αγωγού αποχέτευσης ομβρίων κατά τον άξονα της Ελ. Βενιζέλου κ.ά.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019, 12:51

ΠΗΓΗ

Facebook Comments