Κέρδη στις ευρωαγορές

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019, 11:57

Με κέρδη ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και του κλάδου τεχνολογίας να ηγούνται της ανόδου εν μέσω αισιοδοξίας για πιθανή εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείτο κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, καταγράφοντας άνοδο 0,7% στις 10:41 ώρα Ελλάδας, ενώ ο βρετανικός FTSE με άνοδο 0,6% ανήλθε σε υψηλό πέντε εβδομάδων. Ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κατά 0,9%.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν στο Πεκίνο οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, οι οποίες διήρκησαν περισσότερο από το αναμενόμενο, με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι σύντομα θα δημοσιευθούν λεπτομέρειες, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι μπορεί να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός εμπορικός πόλεμος που θα μπορούσε να πλήξει σοβαρά την παγκόσμια οικονομία.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενισχύθηκαν κατά 2,5% με τις μετοχές τεχνολογίας να καταγράφουν άνοδο κατά 1,4%.

Οι μετοχές των εταιριών με προϊόντα πολυτελείας, που επίσης έχουν μεγάλη έκθεση στην Κίνα, κατέγραψαν άνοδο 1,7%, εν μέσω προσδοκιών ότι μια εμπορική συμφωνία μπορεί να περιορίσει τις πιέσεις στην επιβραδυνόμενη κινεζική αγορά.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019, 11:57

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!