Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει κατά της ΑΓΕΤ η Επιτροπή Πολιτών Βόλου

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας πρόκειται να προσφύγουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης RDF από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στην περιοχή.

KENT728X100

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Στέλιος Λημνιός, ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής, μιλώντας στο TheNewspaper.gr η προσφυγή θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστυημα κατά της απόφασης αδειοδότησης της καύσης από την τσιμεντονβιομηχανία.

“Προσφεύγουμε με βάση την αρχή της προφύλαξης της δημόσιας υγείας και της οργής που έχουν προκαλέσει στον Βολιώτικο λαό” υποστηρίζει ο κ. Λημνιός.

Να σημειωθεί ότι η αδειδότηση δίνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και είχε προηγηθεί θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία μετά τον σάλο, ανακλήθηκε.

Τα μέλη της Επιτροπής συγχαίρουν το δημοτικό συμβούλιο Βόλου για την απόφαση που έλαβε και τάχθηκε ενάντια στην καύση, ενώ προτείνουν την επιχορήγηση της βιομηχανίας από τον κρατικό κορβανά προκειμένου να εκσυγχρονισει τον μηχανολογικό του εξοπλισμό και να χρησιμοποιεί για την καύση φυσικό αέριο ή βιομάζα, προκειμένου να διασωθούν και οι θέσεις εργασίας.

 

error: Content is protected !!