Παρουσιάστηκαν στον Βόλο τα βιβλία του Αβραάμ Κάουα [εικόνες]

milonas 728x120

Στα Public Βόλου παρουσιάστηκαν τα κόμικς άλμπουμ «Οι Νύφες του Δράκουλα 2. Σντένκα» των Αβραάμ Κάουα και Γιάννη Ρουμπούλια.
Για το βιβλίο μίλησαν οι δημιουργοί, Αβραάμ Κάουα και Γιάννης Ρουμπούλιας καθώς και ο εκδότης της Jemma Press, Λευτέρης Σταυριανός.
Ο Αβραάμ Κάουα είναι συγγραφέας, μεταφραστής, και θεωρητικός του πολιτισμού. Ζει και εργάζεται στον Βόλο.
Με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, έχει συγγράψει και επιμεληθεί μια πλειάδα μελετών και άρθρων πάνω στον σύγχρονο πολιτισμό, ενώ τα λογοτεχνικά του έργα περιλαμβάνουν τη συλλογή διηγημάτων Τι Τραγουδούσαν οι Σειρήνες (futura, 2004) και τα μυθιστορήματα Το Ασήμι που Ουρλιάζει (Jemma Press, 2009), Νεκρό Δέρμα (εκδόσεις Jemma Press, 2011), και Ο Προσκεκλημένος (Jemma Press, 2014). Παράλληλα διδάσκει σεμινάρια δημιουργικής γραφής στη Θεσσαλονίκη.
Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, υπογράφει το σενάριο σε κόμικς και graphic novels. Tο 2015, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το ιστορικό graphic novel του Δημοκρατία (Εκδόσεις Ίκαρος), το οποίο δημιούργησε σε συνεργασία με τον Αλέκο Παπαδάτο, καθώς και το κόμικ φαντασίας Ubermensch! (Jemma Press) βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Kim Newman και σε σχέδιο του Βαγγέλη Ματζίρη. Το 2018 ξεκίνησε το τρίπτυχο graphic novel Οι Νύφες του Δράκουλα (Jemma Press), σε σχέδιο του Γιάννη Ρουμπούλια, ένα γοτθικό ρομαντικό θρίλερ το οποίο αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών σε τρεις διαφορετικούς αιώνες που έρχονται αντιμέτωπες με τον διαβόητο σκοτεινό Κόμη και αλλάζουν τον μύθο του για πάντα. Το πρώτο άλμπουμ, Νουρ: Το Τελευταίο Πέπλο, με σκηνικό την Κωνσταντινούπολη του 1622, κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2018, ενώ το δεύτερο, Σντένκα: Η Θυγατέρα των Βούρνταλακ, με σκηνικό την ορεινή Σερβία του 1759, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο. Η τριλογία θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2019 με το Κάριν: Το Πέρασμα του Μπόργκο, που διαδραματίζεται στην Τρανσυλβανία το 1844 και το 1893.

error: Content is protected !!