Ποιες είναι οι τάσεις σε μούσια και μουστάκια για το 2019; Συμβουλές από τον JORGIS STYLE

milonas

Το 2019 ήδη μπήκε και φέτος τα grooming trends θέλουν τον άντρα και πάλι να ξεφορτώνεται τα ξυραφάκια και να επιμένει στο αξύριστο λουκ -είτε αφήνοντας μούσι, είτε μουστάκι-, με την εξής διαφορά συγκριτικά με περασμένες χρονιές: Ίσως το 2019 θα είναι η χρονιά που όλοι θα θέλουν να αφήσουν μουστάκι αντί για το πολυφορεμένο μούσι. Βέβαια, σίγουρα η πυκνή μακριά γενειάδα δεν θα μας αφήσει τόσο εύκολα, αλλά πλέον βλέπουμε και το το 90s look να κάνει δυνατό comeback όχι μόνο στη μόδα, αλλά και στο grooming.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ξυράφι θα παραμείνει για ακόμα ένα χρόνο καταχωνιασμένο στο βάθος κάποιου ντουλαπιού…

Το stubble beard

Ή αλλιώς το scruff look, όπως το αποκαλούν οι Βρετανοί ή το 5 o’clock shadow beard, όπως το χαρακτηρίζουν οι Αμερικάνοι. Σε απλά ελληνικά είναι το αξύριστο λουκ των τριών με πέντε ημερών.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να το υιοθετήσεις είναι να αφήσεις τις τρίχες του προσώπου σου να μακρύνουν για 72 με 120 ώρες και φυσικά να τις σουλουπώσεις στη συνέχεια, ώστε να αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Φρόντισε να τριμάρεις με μία κουρευτική μηχανή τα πλάγια και τις φαβορίτες και να καθαρίσεις όλη την περιοχή χαμηλά στο λαιμό.

Το beardstache

Ή αλλιώς το πυκνό μουστάκι με το αξύριστο look στα μάγουλα. Για να το πετύχεις θα πρέπει να εφοδιαστείς με υπομονή και επιμονή, προκειμένου να μεγαλώσουν οι τρίχες στο άνω χείλος. Συνήθως οι πρώτες δύο εβδομάδες είναι οι πιο δύσκολες, κατά τη διάρκεια των οποίων το μουστάκι αρχίζει μεν να σχηματοποιείται, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το αποτέλεσμα είναι κάπως «ακατάστατο» και επ’ ουδενί καλοσχηματισμένο.

Ένα ψαλίδι ή μία κουρευτική μηχανή θα σε βοηθήσει να τιθασεύσεις τις τρίχες σε μάγουλα και πιγούνι για να διατηρήσεις το πρόσωπο καθαρό και περιποιημένο.

Το partial beard

Ή αλλιώς το ατημέλητα αξύριστο μούσι των 90s που ταυτίστηκε με το facial hair look του Johnny Depp. Το μυστικό για να το πετύχεις είναι να φροντίσεις να είναι οι τρίχες σου πιο πυκνές στο άνω χείλος και στο πηγούνι, παρά στα μάγουλα, τα οποία είναι είτε έντονα τριμαρισμένα, είτε ξυρισμένα.

Η γενειάδα

Η αλήθεια είναι ότι συγκριτικά με τα παραπάνω στυλ, η πυκνή και καλοσχηματισμένη γενειάδα δεν θα είναι τόσο δημοφιλής το 2019, όσο ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, διατηρεί τη θέση της μες στα μεγαλύτερα trends της χρονιάς που οσονούπω έρχεται.

Αν βρήκες ενδιαφέρουσες τις προτάσεις, επισκέψου το JORGIS STYLE και εμπιστεύσου τα έμπειρα χέρια τoυ κορυφαίου Βολιώτη κομμωτή.

ΓΑΜΒΕΤΑ 15γ – Δημητριάδος
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2421 022563

Facebook Comments