«Έφυγε από κοντά μας η ηρωίδα της αλληλεγγύης Μαρίτσα Μαυραπίδου»

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 17:42

Με δήλωσή του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας αποχαιρέτησε τη «γιαγιά της αλληλεγγύης» τη Μαρίτσα Μαυραπίδου που έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή.

«Έφυγε από κοντά μας η ηρωίδα της αλληλεγγύης Μαρίτσα Μαυραπίδου, ο άνθρωπος που ενσάρκωσε τις αξίες και τα ιδανικά που βρίσκονται βαθιά ριζωμένα στην ψυχή του Έλληνα» σημειώνει ο κ. Βίτσας ο οποίος προσθέτει ότι «εκείνη η φωτογραφία που φροντίζει το μικρό προσφυγόπουλο, μαζί με τις συντοπίτισσές της, θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας και θα μάς υπενθυμίζει πάντα πως ο μόνος δρόμος είναι αυτός της ανθρωπιάς».

Επίσης, τονίζει ότι «η ηρωίδα της αλληλεγγύης Μαρίτσα Μαυραπίδου, έγινε σύμβολο για τον ελληνικό Λαό, φωτεινό παράδειγμα και έμπνευση για όλους εμάς που πιστεύουμε πως συνεχίζουμε το έργο της.

Η αυθόρμητη και ανιδιοτελής προσφορά της έδωσε κουράγιο και δύναμη σε πολλούς, ενώ ταυτόχρονα δίδαξε στην Ευρώπη και στον κόσμο ποιο είναι το πραγματικό περιεχόμενο της έννοιας του ανθρωπισμού».

Ο κ. Βίτσας καταλήγει λέγοντας ότι «η γλυκιά της ανάμνηση θα μας συντροφεύει για πάντα» και εκφράζοντας «τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της».

Διαβάστε ακόμη:


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 17:42

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!