«Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν εκστρατεία παραπληροφόρησης για να δυσφημίσουν την πολιτική μας στο Αφγανιστάν»

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 20:04

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ετοιμάζουν μια εκστρατεία παραπληροφόρησης στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, στην οποία θα ισχυρίζονται ότι η ρωσική πλευρά προωθεί μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» από τη Συρία και το Ιράκ στο Αφγανιστάν, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνονται πληροφορίες για μια εκστρατεία παραπληροφόρησης περί δήθεν «συνδρομής» του Ισλαμικού Κράτους εκ μέρους της Ρωσίας, η οποία αποσκοπεί στο να δυσφημίσει την πολιτική της Ρωσίας στο Αφγανιστάν.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο στόχος μια παρόμοιας εκστρατείας παραπληροφόρησης είναι προφανής: κατ’ αυτόν τον τρόπο η Ουάσινγκτον προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από τις αποτυχίες της δικής της εκστρατείας στο Αφγανιστάν. Παράλληλα εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι επανειλημμένα έχει επισημανθεί η «απροκάλυπτη αδράνεια» που επέδειξε η αμερικανική πλευρά και η νατοϊκή διοίκηση, στο ζήτημα των πτήσεων μη επανδρωμένων ελικοπτέρων που εντοπίσθηκαν στο Αφγανιστάν, τα οποία μεταφέρουν εξοπλισμό και εφόδια στους τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους».


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 20:05

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!