ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανσέληνος: Τι είναι και πότε θα τη συναντήσουμε μέσα στο 2019

Πανσέληνος – Τι είναι

Πανσέληνος είναι η φάση κατά την οποία η Σελήνη βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με τη Γη και τον Ήλιο και στρέφεται προς τη Γη με το φωτισμένο της ημισφαίριο και φαίνεται «πασιφαής», δηλαδή ολόκληρη. Η Σελήνη συνεχίζει την κίνησή της γύρω από τη Γη, μέχρι να ξανάρθουν σε σύνοδο (ευθεία) και να έχουμε πάλι Νέα Σελήνη. Συμβολικά, είναι ο κύκλος που κλείνει για να ανοίξει ένας άλλος. Επίσης, η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό μας κόσμο, τα κρυφά μας συναισθήματα, επιθυμίες κι όσα θέλουμε να «κρύψουμε». Η Πανσέληνος είναι αρκετά «απαιτητική» ενεργειακά και μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε από το παρελθόν και να ξεκλειδώσουμε δημιουργικά τις σκοτεινές πλευρές μας. Είναι το Yin και η «θηλυκή» πλευρά πλευρά του εαυτού μας.

KEN 728X100 2

Πώς επηρεάζει τα ζώδια

Η Πανσέληνος ενώ φαινομενικά αποπροσανατολίζει τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό που στην ουσία κάνει είναι να εφιστά την προσοχή τους σ’ αυτό που φοβήθηκαν, έστω και υποσυνείδητα, στη Νέα Σελήνη. Ό,τι ευχήθηκε κάποιος ολοκληρώνεται στην Πανσέληνο. Από την επόμενη μέρα και μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη, δεν ξεκινούμε τίποτα καινούριο. Μαζεύουμε δυνάμεις και χτίζουμε καλύτερα όσα ξεκινήσαμε.

Τι μπορώ να κάνω

Το βράδυ της Πανσελήνου είναι ιδανικό για να «λουστούμε» το φως της και να πάρουμε λίγη από τη δύναμή της, ώστε να ανακαλύψουμε τις σκοτεινές μας πλευρές. Tο βράδυ της Πανσελήνου είναι το καλύτερο βράδυ του μήνα για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» ακόμα και στα πιο άσχημα.

Τι θα πρέπει να αποφεύγω

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η Πανσέληνος είναι αρκετά απαιτητική ενεργειακά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μας φέρνει υπερευαισθησία και να τρελαίνει λίγο τις ορμόνες μας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που οι παραδόσεις όλων των λαών μιλούν είτε για ξύπνημα λυκανθρώπων, είτε για «σεληνιασμένους» αυτό το βράδυ. Καλό είναι να αποφύγουμε ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα, γιατί μπορεί να έχουμε άσχημο ξέσπασμα.

 

Πότε θα έχει το 2019

Ιανουάριος: 21 Ιανουαρίου 2019

Φεβρουάριος: 19 Φεβρουαρίου 2019

Μάρτιος: 21 Μαρτίου 2019

Απρίλιος: 19 Απριλίου 2019

Μάιος: 19 Μαΐου 2019

Ιούνιος: 17 Ιουνίου 2019

Ιούλιος: 17 Ιουλίου 2019

Αύγουστος: 15 Αυγούστου

Σεπτέμβριος: 14 Σεπτεμβρίου 2019

Οκτώβριος: 14 Οκτωβρίου 2019

Νοέμβριος: 12 Νοεμβρίου 2019

Δεκέμβριος: 12 Δεκεμβρίου 2019

error: Content is protected !!