ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα όσοι δεν πέρασαν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 09:46

Αντιμέτωποι με βαριές «καμπάνες» θα βρεθούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θα εντοπιστούν να μην έχουν περάσει τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες τους από ΚΤΕΟ.

Η ΑΑΔΕ μετά τις διασταυρώσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα και τη βεβαίωση των σχετικών προστίμων χτυπά «καμπανάκι» και σε όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ τους συνιστά να το πράξουν ενώ σε διαφορετική περίπτωση τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά.

Οι ελεγκτές σύμφωνα με την Καθημερινή έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία από το online ηλεκτρονικό σύστημα, στο οποίο τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ αλλά και τα πέντε Δημόσια αποστέλλουν σε καθημερινή βάση το σύνολο των ελέγχων που έχουν πραγματοποιήσει.

Με τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά στοιχεία θα εντοπίζονται οι παραβάτες των ΚΤΕΟ αλλά και τα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία. Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διασταυρώσεων, θα ξεκινήσει η αποστολή των ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων μέσω των οποίων οι ιδιοκτήτες θα καλούνται χωρίς προειδοποίηση να πληρώσουν τα πρόστιμα για τα οχήματα που διατηρούν.

Σύμφωνα με την αγορά αυτοκινήτου, περίπου 2 εκατ. ΙΧ και φορτηγά και 500.000 μοτοσικλέτες δεν έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από ΚΤΕΟ δημιουργώντας αφενός προβλήματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, αφετέρου τεράστιες απώλειες στα ταμεία του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για όσα ΙΧ δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Αν ένα όχημα δεν περάσει εντός προθεσμίας το ΚΤΕΟ επιβαρύνεται με πρόστιμο που για τα επιβατικά αυτοκίνητα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης είναι 16 ευρώ, για μέχρι έξι μήνες 33 ευρώ και για πάνω από έξι μήνες 65 ευρώ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 09:46

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!