ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα στο επίκεντρο των επαφών Κρέτσου στο Βερολίνο


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 23:25

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα η τετραήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Βερολίνο ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, η οποία περιελάμβανε επαφές με παράγοντες της γερμανικής κυβέρνησης, στελέχη οπτικοακουστικών επιχειρήσεων, αλλά και συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου των κινηματογραφικών παραγωγών, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Filmbox Hellas.

Ο κ. Κρέτσος, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη του φεστιβάλ, ανέδειξε τη συμβολή της διοργάνωσης στη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στη Γερμανία, ενώ στην εκδήλωση – συζήτηση της επόμενης μέρας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, κλάδο τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «παράγοντα δημοκρατίας και πολιτισμού, αλλά και αναπτυξιακό εργαλείο για την οικονομία της χώρας».

Στο πλαίσιο των επαφών του στο Βερολίνο, ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ συναντήθηκε με την εντεταλμένη της Καγκελαρίου, υφυπουργό Ψηφιοποίησης Ντοροτέ Μπερ, με αντικείμενο κυρίως τις προοπτικές διμερούς συνεργασίας στον τομέα των video games. Ο κ. Κρέτσος επισκέφθηκε μάλιστα και την εταιρία του κλάδου «Wooga», ενώ συναντήθηκε με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλό της Γενς Μπέγκεμαν και με τον Φέλιξ Φαλκ, διευθυντή του «GAME», του Συνδέσμου της γερμανικής βιομηχανίας games.

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ είχε ακόμη επαφές με τη γενική γραμματέα του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD, Σουζάνε Πφαμπ και με τον αντιπρόεδρο Διεθνών Σχέσεων του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF Φρανκ-Ντίτερ Φράιλινγκ, ενώ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Babelsberg, του παλαιότερου κινηματογραφικού στούντιο της Ευρώπης, στο Πότσνταμ, όπου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης Καρλ Βέμπκεν.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 23:25

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!