«Προστατεύουμε την τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης»

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 14:11

«Θα προστατεύσουμε την τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι σε συνέντευξη Τύπου εφ΄όλης της ύλης την οποία παραχώρησε την Παρασκεύη. 

«Η Άγκυρα προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα με την Ελλάδα μέσω διαλόγου και ζητά από την Αθήνα να επιστρέψει τα άτομα που συνδέονται με το δίκτυο του ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ως ”εγκέφαλος” του αποτυχημένου πραξικοπήματος εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» δήλωσε. 

«Με την Ελλάδα προσπαθούμε να επιλύουμε τα θέματα μέσω διαλόγου. Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε με αποφασιστικότητα από την Αθήνα την επιστροφή όσων συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση FETO και να προστατεύουμε τα δικαιώματα της ‘’τουρκικής μειονότητας’’ της δυτικής Θράκης», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Επίσης αναφέρθηκε στο Κυπριακό και εξήγησε ότι μπορεί να λυθεί με επιτυχία μόνο αν λάβει ως βάση την υπάρχουσα πραγματικότητα στο νησί, ενώ τέλος κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν προσεγγίζει τον διαμοιρασμό της πολιτικής εξουσίας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 14:14

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!