Η Κομισιόν παρακολουθεί τις εξελίξεις σε σχέση με τον αγωγό Turkish Stream

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 14:43

Η Κομισιόν παρακολουθεί την κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με τον αγωγό Turkish Stream και θα εφαρμόσει όλους τους ενεργειακούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχύουν για όλους τους αγωγούς φυσικού αερίου.

Τη δήλωση αυτή έκανε στο πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άννα- Καΐσα-Ίτκονεν, σχολιάζοντας τις αναφορές που έγιναν στο ζήτημα αυτό κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Σερβία.

«Σε ό,τι αφορά τον Turkish Stream και τη θέση μας στο ζήτημα αυτό, μπορώ να πω ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα εφαρμόσουμε τους αντίστοιχους ενεργειακούς κανόνες της ΕΕ που ισχύουν για όλους του αγωγούς χωρίς καμία διάκριση», δήλωσε η Ίτκονεν.

Το ζήτημα της ενδεχόμενης επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream έως την Σερβία τέθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να επενδύσει στις σερβικές υποδομές το ποσό του 1,4 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να φθάσει ο αγωγός έως την Σερβία.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 14:43

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!