Τον βραβευμένο Κροάτη ποιητή Γκόραν Τσολακχότζιτς γνώρισε το κοινό της Λάρισας σε μια ειδυλλιακή βραδιά

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τον βραβευμένο Κροάτη ποιητή Γκόραν Τσολακχότζιτς γνώρισε την Παρασκευή το κοινό της Λάρισας, σε μια ειδυλλιακή ποιητική βραδιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο ίδιος απήγγειλε μερικά ποιήματά του στα Κροατικά, ενώ οι Λαρισαίοι συγγραφείς Μπέττυ Μαγρίζου και Βαγγέλης Κολώνας απήγγειλαν ποιήματά του μεταφρασμένα στα ελληνικά. Μεταξύ άλλων διαβάστηκαν τα «Η Γη είναι καλή», «Υπουργείο Άμυνας» και «Κυνήγι». Στην εκδήλωση συμμετείχε ένας νέος πεζογράφος, ο Δημήτρης Στατήρης. Την εκδήλωση συντόνισε ο ποιητής και εκδότης, Θάνος Γώγος.

Ο Γκόραν απαντώντας σε ερωτήσεις Δημήτρης Στατήρη δήλωσε πως βρίσκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την πρώτη του εντύπωση να είναι το πολύ χιόνι και κρύο που δεν περίμενε να βρει. Τα ποιήματά του, συνέχισε, αφορούν τοπία και λαμβάνοντας αυτό υπόψη δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος από την ομορφιά του ελληνικού τοπίου και τόνισε πως εντυπωσιάστηκε από την επιβλητική εικόνα του Ολύμπου. 

Μπορεί τα τοπία να ήταν η πρώτη του εντύπωση αλλά μία χώρα δεν είναι μόνο το έδαφος αλλά και αυτοί που κατοικούν σε αυτή. Όπως είπε ο ίδιος στη συνέχεια, μιλώντας με νέα παιδιά από την Ελλάδα συνειδητοποίησε πως νέοι των δύο χωρών μοιράζονται τα ίδια προβλήματα και ανησυχίες.

Δείτε φωτογραφίες:

Μαρίνος Τζώτζης

 

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!