Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής της αραβο-κουρδικής συμμαχίας


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 16:28

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής των δυνάμεων των ΗΠΑ και των Αράβων και Κούρδων συμμάχων τους στη βορειοανατολική Συρία που προκάλεσε πέντε θανάτους, σύμφωνα με το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών.

«Επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο έπληξε μια κοινή αυτοκινητοπομπή των αμερικανικών δυνάμεων» και των Αράβων και Κούρδων συμμάχων τους κοντά στην πόλη Σαντάντι, υπογραμμίζει το Amaq σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα κανάλια της εφαρμογής του ΙΚ στο Telegram. Πέντε Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν και δύο Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα όμως με τουίτ του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους, δεν υπάρχουν Αμερικανοί μεταξύ των θυμάτων.

Αεροπλάνα του συνασπισμού πέταξαν πάνω από το σημείο μετά την έκρηξη γύρω στις 11 π.μ., ανέφερε στο πρακτορείο Reuters εργαζόμενος σε οργάνωση αρωγής με έδρα τη Συρία, ο οποίος πρόσθεσε πως συνάδελφοί του έκαναν λόγο για πολλές απώλειες, περιλαμβανομένων Κούρδων στρατιωτών, στρατιωτών του συνασπισμού και αμάχων.

Αυτόπτης μάρτυρας με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε πως ή έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου των κουρδικών δυνάμεων, κοντά στη Σαντάντι. Αεροπλάνα υπερίπταντο του σημείου προτού αποκλειστεί εντελώς, διευκρίνισε.

Σε μια ανακοίνωση, η κουρδική αστυνομία ανέφερε πως «το παγιδευμένο αυτοκίνητο» που οδηγούσε ένας «τρομοκράτης» έθεσε στο στόχαστρο στρατιωτική αυτοκινητοπομπή του διεθνούς συνασπισμού. «Δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες» και μόνο μια αστυνομικός «τραυματίστηκε ελαφρά», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 16:28

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!