Παράταση ζωής για επενδύσεις που κινδύνεψαν να χαθούν

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 15:19

Εξαλείφτηκε ο κίνδυνος να χαθούν οριστικά σημαντικές επενδύσεις σε όλη την επικράτεια, με την ψήφιση διάταξης που εμπεριέχεται στο Ν. 4585/2018, μετά από παρέμβαση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμλεητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνου Μίχαλου προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του επιμελητηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, με το πρόσφατο νομοθέτημα του υπουργείου, ψηφίστηκε διάταξη με την οποία παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο η δυνατότητα υλοποίησης επενδύσεων που είχαν προετοιμαστεί με προϊσχύουσες διατάξεις χωροταξικής υφής, αλλά δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν λόγω λήξης της σχετικής προθεσμίας που είχε θεσμοθετηθεί.

Η ΚΕΕ σημειώνει ότι, παρότι είχε ζητήσει 5ετή παράταση με την αιτιολογία του νέου προγράμματος εκπόνησης Τοπικών Χωρικών Σχεδίων στους ΟΤΑ της χώρας, αναγνωρίζει ότι ένα αίτημα που είχε υποβληθεί από επιχειρήσεις και δήμους της ελληνικής επικράτειας και διαβιβάστηκε από την ΚΕΕ στον υπουργό, αντιμετωπίστηκε με διάταξη νόμου που ψηφίστηκε σε χρονικό διάστημα λιγότερο από ένα μήνα από την υποβολή του.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μίχαλος, είναι σημαντικό αυτό το αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη να συνεχιστεί και να αποτελέσει πρότυπο και καλή πρακτική για όλες τις συνεργασίες της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων με τα άλλα υπουργεία.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 15:19

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!