«Κίτρινα γιλέκα κι αστυνόμοι» το νέο παιχνίδι των μαθητών στο διάλειμμα

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019, 19:08

Από τις 17 Νοεμβρίου το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία μονοπωλεί την επικαιρότητα και δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι στο διάλειμμα στο σχολείο παίζουν «κίτρινα γιλέκα και αστυνόμους», σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV.

«Σήμερα οι συμμαθητές μου φώναζαν ”Μακρόν παραιτήσου”. Αλλά όχι εγώ, δεν συμφωνούσα, και έτσι δεν φώναζα», αναφέρει ο 6χρονος Αντάμ. Από την έναρξη της κινητοποίησης των διαδηλωτών με τα κίτρινα γιλέκα, το κοινωνικό κίνημα εμπνέει τους μικρούς, οι οποίοι μετέχουν και αυτοί στη συζήτηση.

Μαζί με το ποδόσφαιρο και τα «μήλα», μια νέα μόδα ξεκινά στο διάλειμμα του σχολείου: στο εξής παίζουν κίτρινα γιλέκα εναντίον αστυνομικών.

«Τα κίτρινα γιλέκα είναι οι κακοί. Σπάνε τις βιτρίνες. Τότε γίνεται καυγάς μεταξύ των κακών και των αστυνομικών. Εγώ προτιμώ να είμαι κίτρινο γιλέκο παρά αστυνομικός, μου αρέσει να τρέχω», συνέχισε ο Αντάμ που πηγαίνει στην πρώτη τάξη του Δημοτικού στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, μια γειτονιά που έχει πληγεί από φθορές που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

«Ακούμε συνθήματα όπως ”Μακρόν παραιτήσου” όλη την ημέρα στο προαύλιο, ακόμη και στην τάξη», τονίζει η Έμα, δασκάλα στη δεύτερη και την τρίτη τάξη Δημοτικού στο Ντρε της βόρειας Γαλλίας. «Μακρόν παραιτήσου» είναι το σλόγκαν της μόδας που ακούγεται στις αυλές των σχολείων, ενώ το βιντεοκλίπ ενός τραγουδιού με τίτλο «κίτρινο γιλέκο» που ερμηνεύει ο Κοπ Τζόνσον έχει ήδη 17 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019, 19:08

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!