Οκτώ πρώην πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων αντίθετοι στην ψήφιση της Συμφωνία των Πρεσπών

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 16:57

Οι βουλευτές σταθμίζοντας «το εθνικό συμφέρον, την κρισιμότητα των περιστάσεων και αναλογιζόμενα τις επόμενες γενιές, οφείλουν να αντισταθούν με την ψήφο τους, στην εκποίηση της ιστορίας μας», υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωσή τους 8 πρώην πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Οι 8 πρώην πρόεδροι σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Τα εθνικά θέματα και κυρίως εκείνα που συνδέονται με την ιστορία, τους αγώνες και τις μνήμες του λαούς μας, πρέπει να επιλύονται με αίσθημα ευθύνης και εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης. Τα στοιχεία αυτά ελλείπουν από την λεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών. Όπως ελλείπει και η εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος».

Οι ίδιοι συνεχίζουν: «Αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία και κατάπτωση των δημοκρατικών θεσμών και λειτουργιών, όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Το πιο λυπηρό και επικίνδυνο είναι ότι το άρθρο 60 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο “οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση”, κατήντησε ανενεργό και πλανάται η σκιά της συναλλαγής, του προσωπικού συμφέροντος και του στυγνού υπολογισμού».

Την δήλωση υπογράφουν οι εξής πρώην πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων:

  • Αθήνας: Δημήτρης Παξινός και Γιάννης Αδαμόπουλος,
  • Θεσσαλονίκης: Δημήτρης Γαρούφας και Γιάννης,
  • Ροδόπης: Γιώργος Κυμπαρίδης,
  • Τρίπολης: Δημήτρης Κωστόγιαννης,
  • Ρόδου: Κώστας Σαρρής
  • Ναυπλίου: Θόδωρος Καζάς.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 16:57

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!