Αξιοποιείται το φράγμα Ποταμών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019, 20:00

Ευοδώθηκε ο στόχος που είχε θέσει ο δήμος Ρεθύμνης, για ουσιαστική διαχείριση του προβλήματος της λειψυδρίας μέσω προσπαθειών που είχαν ξεκινήσει πριν από μήνες.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ρεθύμνης, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον ΟΑΚ (Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης), και εξελίσσεται θετικά η αξιοποίηση του ταμιευτήρα του Φράγματος Ποταμών μέσα από την επέκταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στο Ρέθυμνο. Είναι ένα σημαντικό έργο που εξασφαλίζει άμεσα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για την πόλη και τους οικισμούς του δήμου με το κόστος να ανέρχεται στο ποσό των 22.096.800 ευρώ.

Με το συγκεκριμένο έργο, εξασφαλίζεται η υδροδότηση της πόλης, των τουριστικών περιοχών και των οικισμών του δήμου, ιδίως ενόψει της αναμενόμενης αύξησης στην τουριστική κίνηση. Επίσης διασφαλίζεται η επάρκεια των αποθεμάτων της ΔΕΥΑ Ρεθύμνης για την ύδρευση των οικισμών ενώ αξιοποιείται στο έπακρο ο ταμιευτήρας του φράγματος ποταμών Αμαρίου και συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας από τον περιορισμό των αντλούμενων υδάτων από γεωτρήσεις στην περιοχή του κάμπου του Ρεθύμνου, οι οποίες λειτουργούν με μικρής ποσότητας και αμφίβολης ποιότητας νερό.

Αποτέλεσμα της αξιοποίησης του ταμιευτήρα του φράγματος, εξασφαλίζεται η επαρκής υδροδότηση του κάμπου του Ρεθύμνου συμβάλλοντας όπως επισημαίνουν οι υπηρεσίες, στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής και επιπλέον στις γεωργικά ανεπτυγμένες περιοχές του δήμου Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, εξοικονομείται σημαντική ποσότητα νερού άρδευσης, με αποτέλεσμα την βελτίωση των συνθηκών βιωσιμότητας του γεωργικού τομέα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019, 20:00

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!