Οικονόμου: Πανηγυρίζουν, γιατί πήραν, προεκλογικά, οχήματα που θα τα πληρώσουν οι επόμενοι…

 

“Ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου χαμηλής αισθητικής έζησε, σήμερα, η πόλη από τα πολλά που θα δούμε προφανώς μέχρι τις εκλογές. Πανηγυρίζει, λοιπόν, η δημοτική αρχή, γιατί πήρε νέα απορριμματοφόρα και οχήματα.” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νατάσα Οικονόμου, επικεφαλής της παράταξης “Επιλογή Ευθύνης – Πάμε μπροστά” και συνεχίζει:

KEN 728X100

Μα, θα μου πείτε, δεν είναι καλό αυτό για την πόλη; Δεν το επικροτείς; Ξεκαθαρίζω: ό,τι συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών είναι θετικό και επιθυμητό. Όμως, άλλο αυτό και άλλο να το παρουσιάζεις ως τη μέγιστη επιτυχία και, για να της προσδώσεις περισσότερη αίγλη και να κρύψεις την προηγούμενη αδράνειά σου, να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα, εκστομίζοντας ακόμα και ψέματα και συκοφαντίες. Γιατί η αλήθεια είναι ότι:

1. Πανηγυρίζουν, γιατί πήραν, στον 5ο χρόνο της θητείας τους, προεκλογικά, οχήματα που, όμως, θα τα πληρώσουν οι επόμενοι. Γιατί τα οχήματα θα πληρωθούν, σύμφωνα με τη σύμβαση, σε 5 χρόνια, με χρονομίσθωση, σε 60 μηνιαίες δόσεις. Με άλλα λόγια, κομπάζουν αυτοί και καρπώνονται τη φιέστα και «το πάπλωμα» θα το πληρώσει η επόμενη δημοτική αρχή.
2. Πανηγυρίζουν, γιατί θα δοθούν 7,2 εκατ. από τον δημοτικό κορβανά, άρα από τα χρήματα των δημοτών. Σκεπάζουν, βεβαίως, την ανικανότητά τους, αφού δεν μπόρεσαν, όπως άλλοι δήμοι στη χώρα, ακόμα και μικροί, να εντάξουν την προμήθεια των οχημάτων σε χρηματοδοτικό πακέτο του ΕΣΠΑ, ώστε να μη δοθούν χρήματα από τον Δήμο, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε άλλο σκοπό.
3. Πανηγυρίζουν, γιατί το κατάφεραν την 5η μόλις χρονιά της θητείας τους. Εμ, έρχονται εκλογές, όλα στον βωμό των ψήφων. Κι επειδή δεν είναι εύκολο να δικαιολογήσουν την αδράνειά τους, τα προηγούμενα χρόνια, αναζητούν εξιλαστήρια θύματα, τα ρίχνουν, γενικά και αόριστα, στους «πολιτικούς απατεώνες», που δήθεν τους καθυστέρησαν με ενστάσεις. Εκτός πια κι αν θεωρούν ότι απαρτίζεται το Ελεγκτικό Συνέδριο από πολιτικούς απατεώνες. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε καμία ένσταση από κανέναν. Επειδή ο προϋπολογισμός της προμήθειας είναι πολύ υψηλός, η σύμβαση αναγκαστικά έπρεπε να πάει στο Ελεγκτικό για προσυμβατικό έλεγχο. Εκεί, όμως, κόπηκε, αρχικά στο Κλιμάκιο, στη συνέχεια στο Τμήμα και τελικά πέρασε στην 7μελή Επιτροπή.
4. Πανηγυρίζουν, γιατί μπορούν να οδηγούν τα οχήματα χωρίς άδεια, κάτι που, για κάθε άλλον πολίτη, που σέβεται τους νόμους, είναι ανεπίτρεπτο.

Δικαιολογημένοι, λοιπόν, οι πανηγυρισμοί, μη μου πείτε; ….

error: Content is protected !!