ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Τ.Ε. Λάρισας αποχαιρέτησε χθες τον Τάκη Γιαννούκα

Στον επικήδειο ο σ. Κρίκης Πέτρος  μέλος της  Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ  και υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας τόνισε:

Σύντροφε Τάκη η είδηση του θανάτου σου σκόρπισε βαθιά θλίψη στους συντρόφους, στην οικογένεια σου και τους συγγενείς σου.

Ιδιαίτερα σ’ αυτούς που μαζί έδινες τη μάχη για μια καλύτερη ζωή  το σοσιαλισμό – κομμουνισμό   μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Γεννήθηκες στη Ραψάνη Λάρισας πριν από 88 χρόνια. Από πρώτο χέρι βίωσες τις σοβαρές δυσκολίες της ζωής αφού προερχόσουν από  φτωχή οικογένεια. Η σκληρή  καθημερινή βιοπάλη και η εκμετάλλευση σε οδήγησαν στην αναζήτηση του δρόμου για τη σύγκρουση με αυτή την κατάσταση και στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε οδηγούν στο  οργανωμένο κίνημα και στην πρωτοπορία του στο ΚΚΕ.

Για πολλά χρόνια, σχεδόν σε όλη σου τη ζωή έθεσες τον εαυτό σου στην υπηρεσία του λαού μέσα από διάφορες θέσεις του κινήματος και πάντα ως μέλος  του ΚΚΕ. Από όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκες σ΄ αυτόν τον τίμιο αγώνα ανταποκρίθηκες με επιτυχία Ιδιαίτερη πτυχή της προσφοράς και της δράσης σου αποτελούν η συμμετοχή σου στα καθημερινά μέχρι το τέλος της ζωής

Ήσουν αγαπητός από τους ανθρώπους του μόχθου  γιατί καθημερινά βρισκόσουν διπλά τους νοιαζόσουν για κάθε πρόβλημα πάσχιζες για τη λύση τους. Αυτός  ήταν και λόγος που σε κάθε μάχη σου έδειχναν την  αγάπη τους στο πρόσωπο σου και σε αναδείκνυαν  στα αξιώματα.

Συντροφε Τάκη  τίμησες την ιδιότητα του μέλους του κόμματος σε όλη του τη ζωή. Από την πτώση της δικτατορίας πρωτοστάτησες να συγκροτηθούν οι κομματικές οργανώσεις του κόμματος στην πόλη και την ύπαιθρο της Λάρισας. Από το 1959 δραστηριοποιήθηκες στο κίνημα των Επαγγελματοβιοτεχνών. Διατέλεσες μέλος και αργότερα πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Επιπλοποιών Λάρισας, πρόεδρος για αρκετά χρόνια του ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΒΕ, πρωτοστάτησες για τη δημιουργία του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας, του οποίου υπήρξες για μια δεκαετία πρόεδρος. Το 1978 εως-1986 εκλεγόσαν δημοτικός σύμβουλος Λάρισας με το συνδυασμό του Αλέκου Χονδρονάσιου και  του Αριστείδη Λαμπρούλη. Υποψήφιος βουλευτής στο νόμο της Λάρισας .  Υποψήφιος δήμαρχος Κάτω Ολύμπου, με το ψηφοδέλτιο που στήριζε ΚΚΕ, και σε κάθε μάχη του ΚΚΕ ανταποκρινόσουν μπαίνοντας στην πρώτη γραμμή .   Τα τελευταία χρόνια  δραστηριοποιήθηκες στο σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ όπου  διατέλεσες Πρόεδρος.

Σύντροφε Τάκη έκανες το χρέος σου ως άνθρωπος και ως κομμουνιστής στο ακέραιο.

Να είσαι σίγουρος πως στα χνάρια σου βαδίζουν πολλοί και αποφασισμένοι. Ιδιαίτερα νέοι που μάχονται κόντρα στο ρεύμα της εποχής της μοιρολατρίας και της υποταγής. Μάχονται για μια κοινωνία ανώτερη, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και τη φτώχια για μια κομμουνιστική κοινωνία όπως και συ την ονειρεύτηκες.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά σου, Βάσω και το Θανάση.  Καλό σου ταξίδι σύντροφε.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

 

 

error: Content is protected !!