Κέλλας σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λάρισας: Κίνητρα για ενίσχυση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων

«Δεν θα αναφερθώ στα ιστορικά και εθνικά  ζητήματα, που ανοίγονται έπειτα από την κύρωση της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών και την εθνική ήττα και ντροπή συνάμα, όπως την χαρακτήρισα και στην ομιλία μου στη Βουλή, αλλά στην ζημιά, που προκαλείται στο εμπορικό κομμάτι για την χώρα μας. Οφείλουμε να σημειώσουμε τις δυσχέρειες, που θα προκύψουν στο εμπόριο και τη σύγχυση που θα δημιουργηθεί στις ευρωπαϊκές αγορές με τα ελληνικά προϊόντα της Μακεδονίας μας σε σχέση με τα σκοπιανά».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, κατά την ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λάρισας, με τον Λαρισαίο πολιτικό να επικεντρώνεται, στη συνέχεια, στις απαραίτητες πρωτοβουλίες, που πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας, με άμεσο ενδιαφέρον για τις θεσσαλικές επιχειρήσεις.

nor

«Είναι αναγκαίο να δοθούν κίνητρα για την επαναδραστηριοποίηση της μικρής και μεσαίας μεταποίησης, που είχε σημαντική ισχύ στο παρελθόν στην περιοχή, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την επιπλοποιία και την υφαντουργία. Να υπάρξει ακόμη αύξηση του ποσοστού του ΑΕΠ για έρευνα και τεχνολογία και κίνητρα για start up εταιρείες και για τη συνέχιση των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, ώστε να εξελιχθούν και να περάσουν στις νέες γενιές, καθώς και ολοκληρωτικό πλέγμα νομοθεσίας για την δεύτερη ευκαιρία επιχειρηματιών», ανέφερε ο Λαρισαίος βουλευτής.

Ο κ. Κέλλας, εξαπολύοντας επίθεση κατά της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής, τόνισε: “Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά τραγικών επιλογών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως η εξοντωτική φορολογία, οι παράλογες ασφαλιστικές εισφορές και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, που κατάφεραν να διαλύσουν κάθε παραγωγική διαδικασία”, ενώ μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για τις “υγιείς και καινοτόμες πρωτοβουλίες της ελληνικής επιχειρηματικότητας, που μέσα σε αβέβαιο και ασταθές περιβάλλον, προσπαθεί να παραμείνει ζωντανή, δίνοντας οξυγόνο στην οικονομία της χώρας”.

nor

Κλείνοντας, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε το στίγμα της ΝΔ για την επόμενη μέρα, επισημαίνοντας:

«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Ως παράταξη είμαστε στο πλευρό σας και αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση του Προέδρου μας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η απαλλαγή της από τα δεσμά της υπερφορολόγησης και των ιδεοληψιών της σημερινής κυβέρνησης, που απαξιώνουν μεθοδικά την ιδιωτική πρωτοβουλία».

 

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!