15 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 6.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη ταβέρνας που σκότωσε τη σκυλίτσα

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019, 23:39

KENT728X100

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (28-01-2019) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας η δίκη για τη δολοφονία της σκυλίτσας «Μάγκυ» το 2014 στα Νέα Στύρα, με κατηγορούμενο τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Ψησταριά ο Κώστας», ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 6.000 ευρώ πρόστιμο…

Ο κατηγορούμενος δεν έδωσε το «παρών» και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Δημήτρη Ανδρέου. Στα Δικαστήρια Χαλκίδας βρέθηκε και η πασίγνωστη ηθοποιός Άννα Ανδριανού ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντολογικής Ομοσπονδίας.

Όπως δήλωσε στην κάμερα του EviaZoom.gr, «πρόκειται για γελοία ποινή για ένα τέτοιο έγκλημα η οποία βάζει σε κίνδυνο την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας».

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μιχάλης Ντόστας απέβαλε από την αίθουσα την ηθοποιό και άλλους φιλόζωους που κάθονταν στις καρέκλες σε μακρινή απόσταση από την έδρα, επειδή γέλασαν χαμηλόφωνα κάποια στιγμή μόλις άκουσαν ορισμένες από τις ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης προς τους μάρτυρες.

«Δεν είναι Σαουδική Αραβία εδώ…», φώναξε ο δικαστής.

Λίγη ώρα μετά τους επέτρεψε ξανά την είσοδο στην αίθουσα. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δικαστής έχει καταγγελθεί για παλαιότερες ενέργειες του στα Δικαστήρια Χαλκίδας, οι οποίες και διερευνώνται από τον Άρειο Πάγο.

Δείτε τι δήλωσαν η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Νίκη Τιλιακού (συνήγορος της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντολογικής Ομοσπονδίας) και ο Χαλκιδέος δικηγόρος, Δημήτρης Ανδρέου, συνήγορος του κατηγορούμενου.

Το χρονικό της κτηνωδίας

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 17 Ιουλίου 2016 στο λιμάνι Νέων Στύρων στη Νότια Εύβοια, με δράστη τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Ψησταριά ο Κώστας», ο οποίος αφού δελέασε με ένα κόκκαλο το θηλυκό κουταβάκι μόλις 3,5 μηνών στη συνέχεια το χτύπησε στο κεφάλι με ξύλινη καρέκλα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο το άτυχο ζώο.

Στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Πηγή: EviaZoom.gr


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019, 23:43

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!