«Επέλεξαν να διαβάσουν ό, τι ήθελαν στις παρεμβάσεις Παπανδρέου»

milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, 17:05

Με νέα ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών κάνει λόγο για διχασμό που έχει καλλιεργηθεί στην ελληνική κοινωνία με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, βάλλοντας κατά πολιτικών και ΜΜΕ και για «διαστρέβλωση» των όσων ανέφερε στις παρεμβάσεις του ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, προειδοποίησε τον Ιούνιο και το επανέλαβε λίγο πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, πως οφείλουν όλοι να διαφυλάξουν τη συνοχή και την ειρήνη. Να μην οδηγήσουν το λαό σε ένα νέο διχασμό. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος – αλλά και δημοσιογράφοι -, επέλεξαν να διαβάσουν ό,τι άλλο ήθελαν στις παρεμβάσεις Παπανδρέου πλην όσων πραγματικά έλεγε, αναλόγως σκοπιμοτήτων και μικροκομματικής σπέκουλας – ό,τι βόλευε τον καθένα, αναλόγως του σεναρίου που υπηρετούσε.

Ουδείς αντιστάθηκε στον πειρασμό να «αξιοποιήσει» τη συμφωνία υπό το πρίσμα της εξυπηρέτησης αλλότριων στοχεύσεων, ακόμη και ανεξάρτητα από το τι πραγματικά πίστευε για αυτήν ή και να αναλύσει τη Συμφωνία των Πρεσπών με όρους «προδοτών και μειοδοτών».

Σε μία χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση για δέκα και πλέον χρόνια, τέτοιες πρακτικές αποτελούν φλόγα σε πυριτιδαποθήκη. Τα σοβαρότατα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, όπως οι επιθέσεις στη βάση της συγγένειας και δη εντός οικογένειας με διαφορετικές απόψεις, επαληθεύουν τους φόβους μας με το χειρότερο τρόπο.

Κόμματα και πολιτικοί πρώτοι, οφείλουν ΤΩΡΑ να κάνουν ένα βήμα πίσω, βάζοντας τέλος στις υπερβολές και τις ακραίες αξιολογικές κρίσεις – να δώσουν τον τόνο και στα Μέσα Ενημέρωσης. Όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αναλάβουν τις απαραίτητες πολιτικές πρωτοβουλίες εναντίον του διχασμού και της βίας, τονίζοντας πως η πολιτική διαφωνία πρέπει να εκφράζεται χωρίς να δημιουργεί εχθρούς, με όρους εμφυλίου.

Η ενότητα του Ελληνισμού, δεν είναι μια φράση για τις επετείους και τις εκδηλώσεις, αλλά πρέπει λόγω και έργω να εμπεδώνεται καθημερινά.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, 17:06

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!