ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κουμπί πανικού σε ασθενοφόρα για την ασφάλεια των νοσηλευτών από επιθέσεις

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, 11:25

Ειδικά κουμπιά πανικού με στόχο την ασφάλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από επιθέσεις εναντίον τους, θα τοποθετήσει σε 400 νέα ασθενοφόρα, το υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας.

Η σχετική ανακοίνωση που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας έγινε έπειτα από το θόρυβο που προκλήθηκε εξαιτίας των πρόσφατων καταγγελιών για άσκηση βίας από ασθενείς κατά νοσηλευτών και ιατρών.

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε επίσης ότι, έπειτα από τις πρόσφατες σωματικές επιθέσεις κατά γιατρών και νοσηλευτών στο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στην πόλη Γκόρνα Οριαχόβιτσα (Gorna Oryahovitsa), ο υπουργός έδωσε εντολή για την εικοσιτετράωρη φύλαξη του χώρου. Επίσης, όλες οι αναφορές για τις επιθέσεις έχουν προωθηθεί στο γραφείο του εισαγγελέα.

Οι επιθέσεις στο κέντρο αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στη Γκόρνα Οριαχόβιτσα είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 27 νοσηλευτές να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. Οι νοσηλευτές τονίζουν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξουν δραστικές και άμεσες αλλαγές που να εγγυώνται την ασφάλειά τους δεν πρόκειται να αλλάξουν απόφαση.

Σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βουλγαρίας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έρχεται καθημερινά αντιμέτωπο με φραστικές, ακόμα και σωματικές επιθέσεις και το υπουργείο Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα διαθέσει χρηματικούς πόρους για την ανάθεση υπηρεσιών φύλαξης σε εταιρείες σε κέντρα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Το ιατρικό κέντρο στη Γκόρνα Οριαχόβιτσα καλύπτει πέντε δήμους και κατά μέσο όρο παρέχει ιατρική βοήθεια σε 60.000 άτομα, ανά έτος.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, 11:25

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!