ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι σκέψεις και το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η πολιτική προίκα που άφησε ο Πάνος Καμμένος στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του. Την ίδια στιγμή ο πρώην κυβερνητικός εταίρος πιέζει και εκβιάζει προκειμένου να μην παραμείνουν στις υπουργικές τους καρέκλες τόσο η κ. Χρυσοβελώνη όσο και ο Τέρενς Κουίκ, οι οποίοι είναι εξωκοινοβουλευτικοί.

KENT728X100

Παρόλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας μελετά διάφορα σενάρια για την “υιοθεσία” τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρόκειται πλέον για αναγνωρίσιμα στελέχη με πλούσια κυβερνητική εμπειρία, αφού και οι δύο βρίσκονται στα έδρανα της κυβέρνησης περισσότερα από 3 χρόνια.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σύμφωνα με πληροφορίες του TheNewspaper.gr επιθυμεί να είναι υποψήφια βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, όμως σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι έχει ασκήσει βέτο η άλλη Βολιώτισσα Υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου.

Από την άλλη, η επιλογή να ενταχθεί η κ. Χρυσοβελώνη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να θέσει εκεί, δυνατά ονόματα που θα φέρουν αντίστοιχες ψήφους στο κόμμα. Και αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα, άρα θα εκλέξει λίγους βουλευτές Επικρατείας.

Η σκέψη που κάνει ο Πρωθυπουργός τα τελευταία 24ωρα και οι εισηγήσεις που δέχεται από τους συνεργάτες του “θέλουν” την Βολιώτισσα πολιτικό στο ευρωψηφοδέλτιο, λαμβάνοντας την πλήρη στήριξή του.

Όλα αυτά θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες σε συζήτηση που θα διεξαχθεί μεταξύ του κ. Τσίπρα και της κ. Χρυσοβελώνη στο Μέγαρο Μαξίμου.

error: Content is protected !!