Δωρεάν εκμάθηση σκι για μαθητές της Μαγνησίας μέσω του προγράμματος «Χιονονιφάδα»

stergiou
fotou
728x110 3

Σημαντικές παρεμβάσεις στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να συνεχίσει να υφίσταται παρά το υψηλό κόστος λειτουργίας του, ενώ φέτος υλοποιείται και το πρόγραμμα «Χιονονιφάδα» που περιλαμβάνει  δωρεάν προγράμματα εκμάθησης σκι για παιδιά.

728X100 3

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, σήμερα υπεγράφη μία σύμβαση που αφορούσε στην αντικατάσταση των ηλεκτρονικών πλακετών στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. «Το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν ο Γρηγόρης Ιγγλέσης και όλο το διοικητικό συμβούλιο της Κενταύρων Όρος».  Εμείς στηρίζουμε το Χιονοδρομικό Κέντρο, παρ’ όλο που είναι παλιό. Σχεδιάζουμε την αγορά νέων αναβατήρων και παρά την άσχημη οικονομική συγκυρία, έχει αναβαθμιστεί το Χιονοδρομικό. Όπως γνωρίζετε το διαχειρίζεται μία ανώνυμη εταιρεία και δεν μπορούμε εύκολα να τη χρηματοδοτήσουμε. Η συντήρησή του  δεν είναι απλό πράγμα. Είναι πενταετής, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, είναι τα ρατράκ που συντηρούμε το χιόνι για να κάνουν σκι με ασφάλεια, είναι η ετήσια συντήρηση, οι πιστοποιήσεις και τα άλλα έξοδα. Το κάνουμε για να έχουμε έναν πόλο έλξης και για τους αθλητές μας, τους συλλόγους και για όλη την περιοχή γιατί είναι και εκείνο που ελκύει κόσμο στο Πήλιο», εξήγησε ο κ. Αγοραστός.

Φέτος για πρώτη φορά  σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο, γίνεται μία προσφορά προς μαθητές της Θεσσαλίας να μάθουν σκι, να εξοικειωθούν με το βουνό και ταυτόχρονα και με το Πήλιο. «Το πρόγραμμα λέγεται»Χιονονιφάδα», και θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν σκι περίπου 500 μαθητές. Θα πραγματοποιηθεί το 2ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Η όλη δράση χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επιπλέον σήμερα και χθες το Χιονοδρομικό είναι ανοιχτό, για επισκέψεις παιδιών έχουν επισκεφθεί περίπου 300 παιδιά. Έχει δημιουργήσει μία προστιθέμενη αξία.

error: Content is protected !!