Τελέστηκαν τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου – Δείτε φωτογραφίες

stergiou
fotou
728x110 3

Με την δέουσα τιμή και ιεροπρέπεια, η Εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου.

728X100 3

Την παραμονή της εορτής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τους οποίους πλαισίωσε πληθύς Κληρικών.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρική – πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου,συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσεβίου, Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου,  Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Κίτρους & Κατερίνης κ. Γεωργίου, Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Σταγών & Μετεώρων και Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν πλήθος Κληρικών από την τοπική μας Εκκλησία και άλλες Ιερές Μητροπόλεις, καθώς και αντιπροσωπείες Ιερών Μονών. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι επικεφαλείς των Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε σε δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου: 1ον, ότι ήταν καρπός Αγίου ανδρός, του Ευαγγελιστού της Αγάπης Ιωάννου του Θεολόγου και 2ον ότι έδωσε πολλή αγάπη στο ποίμνιό του, το οποίο την ανταπέδωσε πληθωρικώς και όσο ζούσε όσο και μετά το φρικτό μαρτύριό του.

Στρέφοντας τον λόγο στον εορταζόμενο Ποιμενάρχη μας, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι και εκείνος είναι καρπός Αγίου Πνευματικού Πατρός, του Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κ. Καλλινίκου, ο οποίος ανέδειξε πλήθος αξίων στελεχών της Εκκλησίας μας, ενώ ως Επίσκοπος της Δημητριάδος προσφέρει ολόθυμα την πατρική του αγάπη στο ποίμνιό του, λαμβάνοντας τον σεβασμό, την αγάπη, την αναγνώριση και την πιστότητά του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε προσωπικά όλους τους Σεβ. Αρχιερείς για την ευλογητή και τιμητική παρουσία τους, στην χαρά της Τοπικής μας Εκκλησίας. Τόνισε ότι «ο Άγιος Ιγνάτιος είναι ο κατεξοχήν Επίσκοπος της ενότητας. Την δίδαξε, την έζησε, την έκανε πράξη ζωής με το μαρτύριό του, συγκρότησε την έννοια της Εκκλησίας, την σχέση του Επισκόπου με τους Ιερείς και το ποίμνιό του». Ζήτησε από τον λαό μας τις προσευχές του, για να φανεί αντάξιος του προστάτου Αγίου του, «για να διακονήσουμε την ενότητα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μια και η μόνη μας δύναμη είναι αυτή». Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε του τοπικούς μας άρχοντες και τους κάλεσε να πράττουν το καλύτερο δυνατό για τον λαό μας. Ευχαρίστησε, επίσης, τους άμεσους συνεργάτες του, Κληρικούς και Μοναχούς, όσο και τους ιεροψάλτες της Τοπικής μας Εκκλησίας, για την Θεοφιλή συμπόρευση όλα τα χρόνια της ενταύθα εικοσαετούς διακονίας του.

Δείτε εικόνες:

 

 

 

Φωτογραφίες: Ηλίας Σακελλάρης

error: Content is protected !!