ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κέρδη για τα futures της Wall καθώς οι επενδυτές περιμένουν την Fed

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019, 16:11

KEN
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street με τους επενδυτές να παρακολουθούν έναν καταιγισμό εταιρικών αποτελεσμάτων εν αναμονή των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve σήμερα το απόγευμα.

Μεταξύ των αμερικανικών κολοσσών που ανακοίνωσαν σήμερα τα οικονομικά τους μεγέθη είναι οι Apple, AT&T, McDonald’s, Boeing, Advanced Micro Devices και Amgen, ενώ μετά το κλείσιμο των συναλλαγών θα ακολουθήσουν οι Microsoft, Tesla, Qualcomm και Visa, μεταξύ άλλων.

Η Apple – η οποία βρέθηκε να γνωρίζει ισχυρές πιέσεις στην αρχή του μήνα μετά την καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για την πορεία των πωλήσεων – κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών παρά την υποχώρηση των κερδών και των πωλήσεων το τελευταίο τρίμην.

Στο ταμπλό, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 217 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 11,75 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq σκαρφαλώνουν 61,50 μονάδες.

Την Τρίτη οι δείκτες έκλεισαν με μικτά πρόσημα, με τον βιομηχανικό Dow να κερδίζει 51,74 μονάδες ή 0,2% στις 24.579,96 μονάδες, τον S&P 500 να χάνει 3,85 μονάδες ή 0,2% στις 2.640 μονάδες και τον Nasdaq να υποχωρεί 57,39 μονάδες ή 0,8% στις 7.028,29 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να εστιάσει σήμερα στις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Οι αναλυτές περιμένουν οι επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να εμφανιστεί καθησυχαστικός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, διαβεβαιώνοντας τις αγορές ότι η Fed είναι έτοιμη να προσαρμόσει την πολιτική των σταδιακών αυξήσεων των επιτοκίων εάν διαπιστώσει ότι η αμερικανική οικονομία χάνει την ορμή της.

Στο μεταξύ, οι εμπορικές συνομιλίες της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο επιστρέφουν στο επίκεντρο της προσοχής μετά τις ανακοινώσεις των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ ότι ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Huawei έχει παραβιάσει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα η ADP και η Moody’s Analytics έδειξαν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις συνέχισαν να προσθέτουν θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, αδιαφορώντας για το πολιτικό αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον που οδήγησε σε μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών για 35 ημέρες.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις πρόσθεσαν 213.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Refinitiv για 178.000 θέσεις.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!