ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο βρετανικός Τύπος για τις εξελίξεις με το Brexit

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019, 14:53

Με θριαμβευτικούς, αλλά και πιο συγκρατημένους τίτλους στα πρωτοσέλιδά του αντιμετωπίζει ο βρετανικός Τύπος το χθεσινό αποτέλεσμα στη Βουλή των Κοινοτήτων για την μελλοντική πορεία του Brexit. Εφημερίδες προσκείμενες στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για μεγάλη επιτυχία της Τερέζα Μέι, ενώ άλλες προειδοποιούν ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να δεχθεί καμία διαπραγμάτευση.

Ο Guardian με τον τίτλο «Η Μέι επιστρέφει στις Βρυξέλλες αλλά η ΕΕ λέει: τίποτα δεν έχει αλλάξει» υποστηρίζει ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός «υποχώρησε στους Συντηρητικούς ευρωσκεπτικιστές» σε ό,τι αφορά το ιρλανδικό backstop και ότι της απομένουν δύο εβδομάδες (για μια ψηφοφορία στις 13 Φεβρουαρίου) μέχρι να επαναφέρει την συμφωνία της για το Brexit, αλλά σε ό,τι αφορά την ΕΕ δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Αντίθετα, η εφημερίδα Daily Mail γράφει στον τίτλο της «Ο θρίαμβος της Τερέζας» και στον υπότιτλο «σε μία έντονα δραματική νύχτα, η πρωθυπουργός κερδίζει σημαντική ψηφοφορία στο Brexit, ενώνει το κόμμα της, συντρίβει τον Κόρμπιν και λέει στην ΕΕ: ας κάνουμε μία συμφωνία».

Οι Times γράφουν ότι «Η Μέι ένωσε τους Τόρις πίσω από νέες συνομιλίες με τις Βρυξέλλες», αλλά επισημαίνει ότι η ΕΕ επιμένει να μην ξανά ανοίξει τη συμφωνία.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι χθεσινές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο βάζουν την Τ. Μέι σε πορεία σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες και η απόφαση να προσπαθήσει η πρωθυπουργός να αλλάξει τη συμφωνία αποχώρησης «ευχαρίστησε τους ευρωσκεπτικιστές Τόρις». Στον τίτλο της γράφει «Η κίνηση της Μέι να ξαναγράψει την συμφωνία για το Brexit δρομολογεί σύγκρουση με τις Βρυξέλλες».

Η Daily Telegraph έχει τίτλο «Η Μέι επιστρέφει στη μάχη του Brexit στις Βρυξέλλες» και επισημαίνει ότι οι βουλευτές θέλουν αλλαγή στη συμφωνία για το backstop, αλλά η ΕΕ αρνείται και άλλες διαπραγματεύσεις.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019, 14:53

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!