Χαμόγελα στη Microsoft έφερε η αύξηση των εσόδων

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, 08:47

KEN

Πολύ καλά πήγε το τέταρτο τρίμηνο του 2018 για τη Microsoft, η οποία εμφάνισε άνοδο άνω του 10% τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη της, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα σχεδόν 32,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη σχεδόν 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους «The New York Times».

Για ακόμη μία φορά τα οικονομικά αποτελέσματα υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αν και οι επενδυτές μάλλον δεν έδειξαν να εντυπωσιάζονται, καθώς οι μετοχές της Microsoft κινήθηκαν ελαφρώς καθοδικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση.

Η εταιρεία συνεχίζει να δίνει ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα του υπολογιστικού «νέφους» (cloud computing), όπου πλέον θεωρείται το No2 και ισχυρός ανταγωνιστής της κάποτε ακαταμάχητης σε αυτό το πεδίο Amazon. Οι πωλήσεις του Azure, της βασικής υπηρεσίας της στο «νέφος», αυξήθηκαν κατά 76% σε σχέση με πριν από ένα έτος. Τα συνολικά έσοδα από τις δύο κυριότερες υπηρεσίες «νέφους» (Azure και Office 365) έφθασαν τα 9 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 48%.

Οι πωλήσεις των προϊόντων της στο τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι οποίες περιλάμβαναν και την εορταστική περίοδο, ήταν επίσης θετικές, καθώς σημειώθηκε αύξηση 39%, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017, στις πωλήσεις ταμπλετών και φορητών υπολογιστών Surface. Όμως, οι πωλήσεις του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος Windows κατέγραψαν μείωση.

Η εταιρεία δείχνει, πάντως, να έχει αναγεννηθεί. Στο τελευταίο τρίμηνο πέρυσι κατά διαστήματα ξεπέρασε την Apple και την Amazon και έγινε η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, 08:48

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!